Nowy projekt Ministerstwa Infrastruktury- 48pkt karnych!

31 Sty 2009, 00:46

Ministerstwo przygotowało "świetny" projekt, 24pkt karne- kurs reedukacyjny, następnie jeżeli przez 5 lat uda się Tobie uzbierać kolejne 24pkt tracisz prawko. Głupi pomysł minus dla ministerstwa, 24pkt wystarcza dla kierowcy- naprawde.

Wycofano się z "mądrego" pomysłu prawa jazdy z opiekunem, 16nasto latek już nie pójdzie na egzamin wewnętrzny,następnie będzie jeździł z opiekunem a na końcu egzamin państwowy- już nie będzie takiej laby, a co! Wielki plus dla ministerstwa!

Z czego chyba jestem najbardziej zadowolony, kategoria A dla osób powyżej 24 roku życia! Mniej trupów, mniej żyć na sumeniu. Wielu będzie psioczyło, ale według mnie to bardzo dobra zmiana.

Jest plan podniesienia jakości szkoleń, ale sam jestem ciekawy jak to wyjdzie, niby mają byc częściejsze kontrole, kursy dla instruktorów. Obiecują, obiecują...

Co do egzaminatorów- ograniczenie wiekowe 65lat, przed zdobyciem uprawnien 100 egzaminów jako obserwator (obecnie 10). Po przejechaniu 100 obserwatorskich egzaminów, 20 egzaminów pod nadzorem.

Co o tym wszystkim sądzicicie wy kierowcy?
ruup
Nowicjusz

Miejscowość: Wilkowyje

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak wytatuować samochód? Nietypowy poradnik
    Kiedy przychodzi czas, by stworzyć pierwszy w historii wytatuowany samochód, nie ma czasu na kompromisy. Symetryczny wzór nad tylnym zderzakiem, niewielki symbol nad kołem czy napis widoczny tylko dla wybranych ...