Nowy samochód dla żony w segmencie B

Wczoraj, 15:51

Paradoksalnie na takim autocentrum lepsze opinie zbiera T-roc i więcej osób chciałoby go ponownie kupić niż Yarisa Cross
Paczkowski
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 11 1984
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Audi A3 8L
Silnik: 1,9 tdi 110
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

Wczoraj, 16:53

Trevor napisał(a):Wymiana oleju jest podstawą.

Chłopie zejdź na ziemię, o jakim oleju piszesz ?

Tu też będziesz olej wymieniał ?

https://www.ateca-klub.pl/forum/viewtop ... e_vignette

Do tego poczytaj sobie skoro jesteś taki oblatany "chłopaki tuningują i jeżdżą" po co robi sie program do tych skrzyń.
Trevor napisał(a):Z resztą po co ten temat? autor ma tę skrzynię i jest zadowolony więc po co w ogóle to wszystko?

Tia, a coś wiesz więcej czy wystarczy zapewnienie internetowe ?
A ja znam takich co sa z Laguny 2 zadowolenie albo z subaru diesla i tez mam polecać ?
Ba znam takich którym akumulator w nowej hybrydzie nie wysiadł i co mam napisać ?
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

Wczoraj, 17:22

Lepsze opinie będzie miał troc, bo opinie najczęściej się dodaje niedługo po zakupie Zanim wyjdzie problem. Swoją drogą znam przypadek DSG w dieslu 1.6 jeżdzony głownie w mieście , 2019r, przebieg 85 000, nic się nie dzieje. Olej zmieniony przy 50k.
sisinho17
Aktywny

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: I30, ceed
Silnik: 1.5 tgdi
Typ: Kombi

Wczoraj, 17:56

Jest ok. Tylko z czego tu się cieszyć ? Że auto zrobiło 85k.km.bez naprawy skrzyni, tak średnio :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Wczoraj, 18:12

sisinho17 napisał(a):Lepsze opinie będzie miał troc, bo opinie najczęściej się dodaje niedługo po zakupie Zanim wyjdzie problem.

Tak tylko te same opinie pisanie o Yarisie są przerażające od kiepskich materiałów, przez tragiczne wygłuszenie, po wariujące systemy
Czytając to no ja bym auta takiego nie kupił, z resztą mniej osób skusiło by się na Yarisa jeszcze raz w stosunku do T-roc.
Paczkowski
Nowicjusz

Wczoraj, 18:20

Paczkowski napisał(a):Czytając to no ja bym auta takiego nie kupił, z resztą mniej osób skusiło by się na Yarisa jeszcze raz w stosunku do T-roc.

Skąd wiesz kto te opinie pisze i czy w ogóle są prawdziwe? Skąd wiesz jaki punkt odniesienia ma jakiś anonim? Ja bym tam po dieselgate wszystko co czytam nt. volkswagena dzielił przez trzy, równie dobrze większość "opinii" może być kupiona, dylematów moralnych by z tym na pewno nie mieli
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

Wczoraj, 18:25

Często przeglądam ten serwis i nie do końca to jest wyznacznik. Zależy kto czego oczekuje od samochodu. Toyota Cię zniechęci do motoryzacji albo z czasem ją docenisz. To raczej nie jest samochodu budzący zachwyt.

Rodzice kupili Verso, jako nówkę w 2016r (wyprzedaż rocznika poprzedniego). 130kkm i z "awarii" przepalona żarówka przez tyle lat:). Tym Cię może umrzec toyota
sisinho17
Aktywny

Wczoraj, 18:35

franccc napisał(a):Skąd wiesz kto te opinie pisze i czy w ogóle są prawdziwe?

A czemu mam niby nie wierzyć? sam tam pisałem opinie, serio myślisz że komuś się nudzi i nie posiadając auta, celowo coś pisze tam?
Równie dobrze wklejony przez Ciebie post może pochodzić od jakiegoś zagorzałego przeciwnika VW, przecież nie sprawdzałeś tego czy faktycznie ma to auto i czy mu DSG się posypało :mrgreen:
Paczkowski
Nowicjusz

Wczoraj, 19:03

Paczkowski do Auto Centrum podchodź na luzie chociaż wady które wymieniłem ja ten niby to miłośnik Toyoty potwierdzają się we wpisach.
Jeździłem zwykłym Yarkiem i YC podchodząc do tych aut zgodnie z ich przeznaczeniem wielkiej bidy nie ma chociaż faktycznie jest głośno.
U mnie w rodzinie zastanawialiśmy się nad zmianą Yarisa Hybryd w full opcji na YC ale zrezygnowaliśmy ze względu na koszt zakupu vs realne płynące z tego zalety tym bardziej że obecne auto ma 30k.km.
Z drugiej strony nie wyobrażam sonie posiadania auta gdzie muszę się zastanawiać czy już jest skrzynia do naprawy czy jeszcze nie. Do tego osoba dla której miała być ta zmiana przejechała się dsg i niestety płynność jazdy nieakceptowalna.

Dlatego wszystko ma swoje wady i zalety a każdy ma inny sposób postrzegania ale ważne jest żeby realnie o tym napisać.

Paczkowski napisał(a):przecież nie sprawdzałeś tego czy faktycznie ma to auto i czy mu DSG się posypało

Wystarczy pierwsza wizyta w warsztacie od dsg :D
szybki
Moderator - Tuning

Wczoraj, 19:12

Paczkowski napisał(a):serio myślisz że komuś się nudzi i nie posiadając auta, celowo coś pisze tam?

1. Ja nie sugeruję, że ktoś to robi z nudów tylko w celu zarobkowym
2. Oczywiście psychofani marki również istnieją, nawet w tym temacie wypowiada się nasz kolega trevor, który za volkswagena da się pokroić a dobrego imienia marki będzie bronił jak niepodległości, kwestionował powszechnie znane wtopy i to całkowicie za darmo...więc dlaczego takiej opinii miałby nie dodać?
3. Wlazłem sobie na to autocentrum, poczytałem te "opinie", pomijając wszystko pokroju "mam go od miesiąca", "przejechałem pierwszy 1000 km" itd to tam nie ma nic sensownego, absolutnie nic jeśli chodzi o tematy techniczne, same pierdololo o tym czy ładny/nieładny i czy się dobrze parkuje....idź na jazdę próbną to sam ocenisz a nie sugeruj się takim bełkotem ludzi, którzy z motoryzacją nie mają nic wspólnego a auto które kupili na 10 letni kredyt jest jedynym nowym jakie w życiu mieli

Paczkowski napisał(a):przecież nie sprawdzałeś tego czy faktycznie ma to auto i czy mu DSG się posypało :mrgreen:

Weź sobie po prostu wpisz dq200 w google'a
15 lat tę skrzynię volkswagen montuje i od 15 lat ciągle takie samo, niepoprawione badziewie
franccc
Stały forumowicz

Wczoraj, 19:35

Franccc też o tym wspomniałem. Ludzie w większość opinie wydają po przebiegu do 5kkm, w nowym aucie. Pomijając skrajne przypadki ludzi, którzy jechali 200km.

Przypominam, że puretech był silnikiem roku :D.
sisinho17
Aktywny

Wczoraj, 22:18

franccc napisał(a):Weź sobie po prostu wpisz dq200 w google'a

Na googlach jest pełno artykułów sponsorowanych, opłacanych i mających pogrążyć koncern, także raczej słabe źródło informacji.
Mariuszekk
Nowicjusz

Wczoraj, 22:50

A kto cię zmusza do czytania artykułów? Masz fora, grupy, od 2008 trochę postów użytkownicy/właściciele nawalili
franccc
Stały forumowicz

Wczoraj, 23:13

Mariuszekk napisał(a):Na googlach jest pełno artykułów sponsorowanych, opłacanych i mających pogrążyć koncern, także raczej słabe źródło informacji.

Chyba coś jednak Ci się pomyliło artykuł sponsorowany vs fora dedykowane vs oferty napraw konkretnych awarii.

Jak sobie połączysz kropki że jakiś procent osób na forach nie ściemnia albo jest frustratem od wiecznych narzekań + warsztaty które oferują konkretne usługi pisząc o danym rozwiązaniu tech. ba nawet są firmy które oferują przestrajanie tych skrzyń to wychodzi jakiś wspólny mianownik gdzie dq200 nie jest delikatnie mówiąc bezawaryjną.
szybki
Moderator - Tuning

Wczoraj, 23:52

franccc napisał(a):A kto cię zmusza do czytania artykułów? Masz fora, grupy, od 2008 trochę postów użytkownicy/właściciele nawalili

Jesteś naiwny jak małe dziecko, mogę Ci napiać 100 takich postów na forach aut których nigdy nie miałem :D

Ogólnie wszelkie info, posty na googlach, forach dzielimy przez 50 i wtedy można jakieś wnioski wyciągać.
Mariuszekk
Nowicjusz