Nowy Volkswagen Passat B8.

30 Lis 2014, 18:47

A co z nowym Mondeo? Dziwi mnie Twoja opinia bo Passat to auto dla ludu więc z Mondeo może się porównywać z tym że Mondeo wygrywa na bank mimo też wysilonych silników, ma dobre diesle i hybryde która też może okazać się okej. A Lexus to już premium, super wykonanie, silniki, stosunek ceny co do oferty.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

30 Lis 2014, 18:50

no nie wiem czy Lexus będzie aż tak droższy od Passata, bo oni polecieli tak z cenami jakby chcieli walczyć z jakimś Volvo, Audi innymi tego typu. Jakbyśmy porównali wyposażenie to myślę kwestia 10-20tys.
No i Lexus to marka, a nie jakiś Pastuch dla ludu :D
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

30 Lis 2014, 19:34

Z Mondeo to jak huz pisalem, moze w innym watku , ladne autko i byloby bez problemu

Jednakze

1/ moj obecny Mondziak to max auto ktorym moge wjezdzac do garazu, bo takie dawniej budowano domy, agaraze to na Poldki z rezerwa, nowy Mondeo jest nawet wiekszym od Mazdy 6, ktora odrzucilwm z tego powodu

2/ jak pisalem jeszcze bardziej wqrwilem sie na fakt ze sedan nowego Mondka to jedynie w hybrydzie - putalem o opinie, a zadnych nie bylo ( a za to ostrzezenie ze pytam !) no i za slabe, a przece wszystkim nieprzetestowane autko
HalfPrisoner
Początkujący

Prawo jazdy: 0- 6-1973
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Lexus IS250 Mondeo III
Silnik: 2,5 l 207 2 l 145 KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna

30 Lis 2014, 19:41

Co do porownania z IS250 to wersja Elegance , ktora jest distepna w niby rabacie wyprzedazowym ma tylko 11000 rabatu i jak dealer zaznaczy b. Male mozliwosci upustu z jego strony

Z PSatem tez nie jestlekko zreszta bo z silnikiem 1,8/180 km ktory chce zaczyna sie od wersji Comfortline, a z tapicerka ktaora chce tylko wersja Highline ( wtedy zreszta mi wchodzi pare opcji, ktore chce i czesc ktora mi jest bardziej obojetna)

Porownujac podobne w roczniku 2015 to roznica okolo 30 -35 kola
HalfPrisoner
Początkujący

30 Lis 2014, 19:48

Jest tylko jedna niepodważalna kwestia przemawiająca za Lexusem. Jego silnik nie rozleci się na gwarancji albo zaraz po niej jak to będzie w Passacie. Dolewek oleju też nie będziesz robić.
Dodatkowo jak szukasz auta zgrabniejszego, bo inne nie mieszczą się w garażu to będzie lepszy Lex. Zdecydowanie wolałbym dopłacić jakbym miał taką możliwość.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

30 Lis 2014, 20:48

Poza cena z Lezem jak jak z C180 , ktory mi sie podoba i w zasadzie spelnia warunki motiryzacyjne jest problem - obydwa sa zklasy premium

A z pewnych wzgledow te klase mam praktycznie wykluczona :sly: :no:
HalfPrisoner
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Lexus UX - crossover, który jeździ jak hatchback
    Zaprezentowany w 2018 roku model UX jest najnowszym i najmniejszym, kompaktowym crossoverem w gamie Lexusa. Jego opracowanie zajęło japońskim inżynierom 5 lat. Wyróżnia się przestronnym wnętrzem i wzorowym prowadzeniem, ...

05 Gru 2014, 23:30

no i nie kupuje B8
HalfPrisoner
Początkujący