O czym warto pamiętać, gdy wybierasz się na wakacje z dzieciakami?

24 Lip 2015, 19:07

Sezon urlopowy trwa w najlepsze. Nie wątpimy, że ktokolwiek z Was nie przygotował odpowiednio auta do wyjazdu bez znaczenia czy będzie to urlop w Polsce czy za granicą z dziećmi czy bez, ale nie każdy już musi pamiętać i wiedzieć o tym jak przygotować się pod kątem ubezpieczeniowym :)

Przygotowaliśmy krótki poradnik o tym o jakich ubezpieczeniach powinniśmy pamiętać wybierając się na wakacje ze swoimi pociechami i czym się kierować przed ich zakupem

LINK: [link do mFind wygasł] (czas czytania około 6-7 minut)

Wybierając się na wakacje (zwłaszcza te za granicą) wykupujecie ubezpieczenia typu assistance i turystyczne?

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

09 Wrz 2015, 10:33

Ja ubezpieczałam się[rekalma] i warunki ubezpieczenia były dobre. Na pewno nie nalezy kierowac się ceną i trzeba czytać umowę, bo sporo ludzi wykupuje ubezpieczenia a potem zastanawia się dlaczego muszą dodatkową kasę płacić jak wykupili przecież pakiet. a pakiet pakietowi nie równy to już chyba dziecko powinno wiedzieć :P Raz korzystałam z pomocy drogowej w Niemczech. Pech chciał, że dosłownie 50km od granicy auto strzeliło focha i wzywałam pomoc. Po kilkudziesięciu minutach przyjechała i okazało się, że klema od akumulatora się odczepiła.. Niby błachostka, ale nie znam się na tyle, żeby samej grzebać. Panowie naprawili na miejscu i mogłam jechac dalej. Przed wyjazdem nie chciałam brać ubezpieczenia, ale w sumie siostra nalegała, bo miałam przewieźć jej zwierzaki, a one nie bardzo lubią podróż, więc trzeba było sprawnie załawić wszystko i w razie awarii by nie musiały długo siedzieć w aucie. tez polecam jeden artykuł właśnie na stronie, bo chyba tematycznie pasuje. tzn nie o czym trzeba pamiętac, ale w sumie dlaczego warto. [reklama] ja rzadko ubezpieczam podróz, ale jak mam rzeczywiście jakiś wyjazd, gdzie jadę z rodziną, albo ze zwierzakami to wykupuję.
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 11 Wrz 2015, 08:32, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
Kinga34
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 05 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Volkswagen Passat b5
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaka jest polska motoryzacja czyli "Made in Poland"
    W jakiej kondycji jest polska motoryzacja i czy w ogóle jeszcze istnieje? Wbrew dosyć powszechnym, pesymistycznym opiniom - ma się całkiem nieźle. O inwestycjach, poczynionych w ostatnich latach można napisać książkę. ...