Oc, a współwłaściel

25 Lip 2010, 18:46

Właśnie kończę rozmowy na temat zakupu samochodu. I tu jest moje pytanie. Czy opłaca się, żeby samochód kupił mój tata, a ja byłbym współwłaścicielem? Dodam, że mój tata ma prawo jazdy lecz nigdy nie miał samochodu. Jeśli ktoś już ma jakieś zniżki to pewnie się opłaca, ale jak jest w moim przypadku, gdy współwłaściciel nigdy nie miał zarejestrowanego pojazdu?
kminek4
Nowicjusz

Miejscowość: Miasto

25 Lip 2010, 19:34

kminek4 napisał(a):gdy współwłaściciel nigdy nie miał zarejestrowanego pojazdu?

Wiadomo -nie ma znizek... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

25 Lip 2010, 20:09

Zniżek nie ma, ale nie ma też zwyżek. Czy w związku z tym nie ma jakiegoś ubezpieczyciela, który bierze pod uwagę tylko bardziej doświadczonego właściciela?

Jeśli nie ma takiego ubezpieczyciela to nawet nie będę się w to bawił i biorę na siebie.
kminek4
Nowicjusz

25 Lip 2010, 20:24

kminek4 napisał(a): który bierze pod uwagę tylko bardziej doświadczonego właściciela?

A to juz musisz sam pokukać bo mi nic nie wiadomo na ten temat... :?: :?:
kminek4 napisał(a):Jeśli nie ma takiego ubezpieczyciela to nawet nie będę się w to bawił i biorę na siebie.

A nie masz nikogo w rodzinie z kim mozesz się dogadac i wziąść na współwłasność... :?: :?:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

25 Lip 2010, 20:48

Szczerze powiedziawszy to z rodziną najlepiej na zdjęciu się wychodzi, także wolę się w to nie bawić.
kminek4
Nowicjusz

25 Lip 2010, 20:51

kminek4 napisał(a):Szczerze powiedziawszy to z rodziną najlepiej na zdjęciu się wychodzi,

Tu akurat się z Tobą zgadzam bo juz troche czasu zyję i wiem jak to jest... :!: :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

26 Lip 2010, 10:55

kminek4 napisał(a):Zniżek nie ma, ale nie ma też zwyżek. Czy w związku z tym nie ma jakiegoś ubezpieczyciela, który bierze pod uwagę tylko bardziej doświadczonego właściciela?

Jeśli nie ma takiego ubezpieczyciela to nawet nie będę się w to bawił i biorę na siebie.

Raczej nie znajdziesz takiego ubezpieczyciela.
Zawsze dostaniesz zwyżki za wiek, więc jeśli ojciec nie ma zniżek, to rejestruj tylko na siebie i na jedno wyjdzie.
unknownman
Początkujący

Miejscowość: Lublin

27 Lip 2010, 08:03

Dobre towarzystwa biorą spośród dwóch współwłaścicieli korzystniejszą stawkę- zapytaj w Allianz.
maryann
Nowicjusz

Miejscowość: Czechy k. Krakowa

27 Lip 2010, 08:12

tez przerabialem kilka dni temu temat nowej polisy tylko u mnie ojciec ma 60% znizek a ja zwyzke za wiek ale w PZU kupilem polise bez zwyzki za wiek a do tego maja jakas promocje Nowe OC i jest 25% znizki od wyliczonej kwoty i do tego maja druga promocje Lepsza Cena i kolejne 20% znizki od wyliczonej kwoty wiec sie oplaca, zaplacilem niecale 400zl za caly rok z NNW gdzie w poprzedniej ubezpieczalni mialem prawie 900zl

a z tego co sie dowiadywalem jeszcze w mBanku jest tanio i nie maja zwyzki za wiek bo biora tylko korzystniejsza oferte wspolwlasciciela, trzeba sobie zalozyc darmowe ekonto i wtedy mozna wykupic polise
wujekk87
Początkujący

Miejscowość: Sosnowiec

27 Lip 2010, 12:03

Umowa będzie jednak na mnie, bo już nie ma czasu, gdyś wczoraj kończyło się ubezpieczenie i gość miał wystawić fakturę na mnie i wczoraj cały czas się dowiadywał jak zrobić najtaniej OC, także dziś się dowiem co załatwił. W przyszłym roku najwyżej zrobię na kogoś darowiznę. W mBanku ja mam konto, więc mój tata musiałby założyć kolejne żeby ubezpieczenie było na jego, a ja byłbym tylko wpisany jako młodociany kierowca albo coś w ten deseń.
kminek4
Nowicjusz