Octavia II czy Avensis

14 Gru 2017, 13:11

Witam,
zastanawiam się nad zakupem Octavii II 1.6 MPI lub Avensisa 1.8 roczniki ok 2008. Zależy mi na jak naj mniej awaryjnym aucie dla 4 osobowej rodziny. Czy moglibyście doradzić któreś z tych aut?
Bardzo dziękuję za pomoc.
jardut
Nowicjusz

Auto: Toyota Corolla
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2001

14 Gru 2017, 14:22

Typy sugerują, że interesuje Cię wyłącznie bezawaryjność, a takie właściwości jak osiągi, komfort, wyposażenie mało Cię interesują.
Musisz być świadomy jednej kwestii - nawet najbardziej statystycznie bezawaryjny model może w pewnych rękach być bardzo awaryjnym samochodem. Kupujesz auto używane i nigdy nie będziesz znał w 100% jego historii, nigdy się nie dowiesz czy było oszczędzane w okresie dotarcia, czy było zalewane dobrymi olejami, czy nie było pałowane na zimnym silniku, czy jego kierowcy nie ruszali z piskiem opon itd.
Sam też się kiedyś sparzyłem na takim myśleniu jak Twoje.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

14 Gru 2017, 14:39

To wychodząc z tego założenia nigdy nie będę wiedział jak kto odchodził się z samochodem. Jedyne co mogę zrobić to sprawdzić w jakim jest stanie w momencie zakupu.
A wracając do mojego pytania czy moglibyście polecić któryś z tych samochodów?
jardut
Nowicjusz

Auto: Toyota Corolla
Rok produkcji: 2001

14 Gru 2017, 14:48

Oba można polecić.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Crossover Yaris Cross – hybryda 4x4
    O tym, że cały świat pokochał SUV-y, wiemy od dawna. Wypierają one różne inne rodzaje samochodów z ich tradycyjnych funkcji i segmentów rynkowych. Na przykład managerowie chętnie zamieniają prestiżowe ...