Odklejona uszczelka przedniej szyby

12 Lis 2018, 13:17

Witam towarzystwo

Jutro wyjazd za granice, przeglad samochodu a tu cos takiego

Musze wiec jakos zabezpieczyc to na szybko. Silikon sanitarny da rade? Glownie chodzi mi o zapchanie dziury aby nie lala sie woda oraz aby przez przypadek nie odeszla bardziej. Uszczelki nie da rady wcisnac palcami, a srubokretem przy szybie nie zamierzam wciskac

Jak sadzicie?

Z gory dzieki za pomoc
niedzielnykie
Obserwowany

12 Lis 2018, 22:13

Napewno tego wcześniej nie było? mi to wyglada jakby ''wyszedl'' klej do szyb. Poprostu przy nakładaniu kleju w tamtym miejscu zrobiło się go za dużo. Uszczelka jest plastikowa/metalowa i zakłada się za szybę więc nie ma możliwości żeby tak sobie sama z siebie wyskoczyła
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

13 Lis 2018, 13:44

Tak czy inaczej na dole w rogu szyby uszczelke podciagnelo do gory o 1cm, chociaz nie wyglada aby od odciagniecie jej w bok moglo az tyle ja sciagnac do gory wzdloz szyby.

Sporo szukalem w sieci i w koncu dowiedzialem sie ze mozna kupic uszczelniacze wlasnie w takim celu. Bede jechal przez pol europy wiec o troche stacji paliwowych zachacze, moze kupie cos po drodze i na miejscu wypelnie.
niedzielnykie
Obserwowany

13 Lis 2018, 13:57

jedz do szybiarzy niech ci to podkleją i załatwione.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Suzuki Jimny
    Mała terenówka Suzuki była już kiedyś dostępna ze zdejmowanym dachem. Ale najnowsza odsłona modelu, która ostatnio skradła serca wielu kierowców, nie doczekała się dotąd takiej odsłony. Są jednak spore ...