Cześć. W ciągu ostatniego miesiąca miałem problem ze swoim bmw e46 320i 2.2 170KM. Po próbie odpalenia (za pierwszym razem) auto pochodziło przez kilka może kilkanaście sekund obroty zaczeły spadać, czasami się odbiły przy 500 obrotach i auto gasło, każda kolejna próba skracała czas chodzenia silnika, aż do momentu gdy odpalał i po sekundzie gasł, np. za 4 razem reagował na dodanie gazu dopiero gdy obroty spadały do minimum (500-600). Całe zajście miało miejsce 3 razy w miesiącu, więc nie jest to tak jakby stały problem. Zazwyczaj po jakimś czasie samo jej przechodzi niespełna godzinie czasu. Dodatkowo czasami w trakcie jazdy czasami szarpnie gdy dodam gazu (nie duzo) ale to naprawdę rzadko. Jak już odpali na dobre i nie gaśnie po kilkunastu sekundach, to nie zdarzyło mi się, żeby zgasł gdzieś na światłach. Jestem zielony w temacie mechaniki i nie mam pojęcia co zrobić. U wujka mechanika wymieniam teraz filtr paliwa i kupiłem dodatek do benzyny który ma wyczyścić układ paliwowy, ale szczerze mówiąc nie jestem pewny czy to pomoże. Może problemem jest jakies zwarcie, może przepływomierz...... i można tak wymieniać.
Proszę o pomoc bo juz coś mnie strzela.
![Znudzony :bored:]()