Odroczenie prawka?

22 Maj 2009, 09:38

Ostatnio się zastanawiałem jak to jest kiedy ktoś zda egzamin na prawko, ale jeszcze dowodu nie dostał a go policja złapie co w tedy się dzieje?mandat i inne takie to wiadomo ale czy mogą mu prawko odroczyć? w końcu prawnie posiada już prawko ale nie fizycznie.
alanex
Nowicjusz

Miejscowość: z wielkopolski

22 Maj 2009, 10:02

Nie wiem,czy nie warto poczekać,aż to prawko dostaniesz do ręki.Jak cię złapie policja na drodze bez prawka,to czeka cię dość długi postój.Policjanci najpierw będą sprawdzali w bazie danych czy faktycznie jesteś już w rejestrze.Jak będziesz,to dostaniesz mandat 50 zł za brak wymaganego dokumentu podczas kontroli.A jak cię w rejestrze jeszcze nie będzie,to kara 500 zł albo Sąd.A już nie wspomnę jak spowodujesz wypadek z twojej winy...
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

22 Maj 2009, 10:48

ja prawko mam, tylko tak z czystej ciekawości zadałem te pytanie, żeby poszerzyć swoją wiedzę:)dzięki za odp
alanex
Nowicjusz

Miejscowość: z wielkopolski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Bezpieczni rowerzyści
    Rower staje się coraz bardziej popularnym środkiem transportu, a rowerowe wycieczki ulubioną formą spędzania wolnego czasu. Nie brakuje również ludzi, którzy na rowerze realizują swoją sportową pasję. Tymczasem ...