Odświeżanie lakieru i lamp

13 Cze 2016, 20:54

Witam.kupiłem właśnie auto(dla żony) i chciałby odświeżyć lakier i lampy(porysowane i zżółknięte) pod powiedzcie czym można wykonać te czynności? Lakier bez rys zadrapań, ale juz nie lśni czy jest coś dobrego do ręcznego odświeżenia? No i lampy...czym je zregenerować ręcznie?
P.s nie mam polerki tylko wiertarkę z regulacją obrotów.dla tego pytam o ręczne sposoby, chyba ze na wiertarkę
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

14 Cze 2016, 14:00

Do renowacji lamp mogę polecić zestaw TurtleWax Headlight do ręcznej odnowy, papiery ścierne do ścierania oksydacji na mokro, zabezpieczenie UV utwardzenie reflektora no i oczywiście pasta polerska . Wykonuje świetną robotę, a lampy wyglądają jak nowe. Koszt ok 57 zł takiego zestawu :)
zielonek
Aktywny

Auto: P 206

14 Cze 2016, 14:17

Lakier najlepiej potraktować woskiem albo pastą polerską - ożywi się i będzie ładnie błyszczał. Niedawno sam też używałem. Lamp nigdy nie odnawiałem, wiec nie pomogę.
Alex
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 07 2007
Auto: Seat Leon

14 Cze 2016, 17:40

Czy ten zestaw turtle wax jest wydajny? Bo swiatla sa baaardzo zapuszczone.i jeszcze jedno pytanko.czy jest jakiś sposób by przywrócić kolor wyblakniętym plastikom?( w punciaku zderzaki sa juz różowe zamiast czerwonych:)) widziałem kiedys na ten turbo (101napraw) jak koleś wyblaknięte plastikowe listwy przywracał opalarka do drewna (z tym że kolor czarny)
defens
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.9 Dti 98km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1999

15 Cze 2016, 12:38

jest wydajny, musisz długo popracować papierami ściernymi żeby cały syf zszedł z kloszy, tutaj masz małe porównanie
zielonek
Aktywny

Auto: P 206
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody dostawcze Forda: przegląd nowych modeli
    Samochody dostawcze to nieodłączny towarzysz biznesu – do przewozu towarów, małych i większych ładunków czy transportu pracowników nadają się doskonale. Przedsiębiorcy szukają dostawczych pojazdów, ...
    Seat Ibiza 1,0 TSI o mocy 115 KM
    Seat Ibiza w wersji wyposażonej w silnik benzynowy o pojemności 1 litra ma moc 115 KM. Jego średnie spalanie w tym przypadku to około 4,7 l/100 km, a przyspieszenie 0-100 km/h zajmuje 9,3 sekundy. Na liście wyposażenia niewymagającego ...