Ogrzewanie alfy

20 Lut 2013, 23:24

witam.
Mam problem jak wsiadam do alfy to jest oki a jak wysiadam to mam sople w nosie :)tak na powaznie to padlo mi ogrzewanie w alfie, mechanicy mowia swoim jezykiem ze to jest jeżyk fachowej nazwy nie wiem moze kojarzycie??chcialbym wiedziec gdzie sie znajduje ta czesc jezeli ja kojarzycie!bez sensu wstawie do mechanika to mnie skasuje.jak ktos by wiedzial to moglby mi napisac na meila: [email widoczny po zalogowaniu].
objawy: jechalem z miesiac temu i przestalo dzialac mi ogrzewanie za 3 dni zaczelo grzac. dzialalo 2 tygodzie.po dwoch tygodniach odnowa przestalo i do dzis nie dziala.moze ktos wie co to moze byc??moze to wcale nie jeżyk a co innego.jakby ktos cos wiedzial na ten temat do napiszcie na meila: [email widoczny po zalogowaniu]
z gory dziekuje
:piwo: pozdrawiam
jarecki86
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 11 2003
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: alfa romeo
Silnik: 1.9 JTD 105 km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

24 Lut 2013, 22:59

Może termostat do wymiany :)
seba002
Początkujący

Prawo jazdy: 07 01 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 147
Silnik: TS 1.6 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2003

02 Mar 2013, 22:32

Napisz jeszcze czy wentylator przestaje dmuchać, czy może dmucha zimnym powietrzem.
RAFI1
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: TOYOTA PREVIA
Silnik: 2.0 D4D
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 2002

17 Mar 2013, 16:35

Jeśli to jeżyk to proponuje jednak wstawić to do znanego mechanika, to nie wina termostatu, trzeba wyciągnąć nagrzewnice, a ten co chodź co kolwiek wie to ogarnie że to ponad 5 roboczogodzin, co u prywaciarza przeciągnie się do 12, do tego drugie 2 złożenie, i zapłacisz 500 za czujnik :)
CośTamWiem
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Zipp Vapor >50
Silnik: coś koło 0,3 2KM :)
Paliwo: Benzyna
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Carsharing: auta na minuty i ekologia
    Kiedyś uznawaliśmy, że samochód koniecznie trzeba mieć. Był przede wszystkim wyznacznikiem statusu właściciela. Dziś jesteśmy świadkami dynamicznych przemian na rynku, całkowitej zmiany sposobu myślenia. Samochodu ...
    Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
    Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...