Okulary polaryzacyjne na noc

25 Kwi 2019, 20:28

Witam. Niezbyt wiedziałem dokładnie w którym dziale mogę umieścić ten temat więc jeśli zły to przepraszam.

Chciałbym zakupić jakieś okulary polaryzacyjne do jazdy nocnej (lub monochromatyczne jeśłi takowe też są ?) no i tutaj powstaje pytanie.

Czy takie okulary w ogóle są warte swojej ceny ? Czy to są jakieś legendy głoszone w sieci czy sprzedawców w sklepach

Natomiast drugie pytanie jest takie jeśli są warte to jakie polecacie ? No i przedewszystkim skoro są do jazdy nocnej to czy podczas dnia także słuzą ?

Pozdrawiam :)
mt17
Nowicjusz

Auto: suzuki baleno 1.6

26 Kwi 2019, 09:54

Do jazdy nocnej fajne są okulary rozjaśniające przeważnie mają żółte szkła i moim zdaniem sprawdzają się bo wzrok mniej się męczy. Ja z tego co pamiętam miałem takie jedne z najtańszych HD Vision i dawały radę. Muszę kupić nowe bo ostatnio na nie usiadłem niechcący ;/
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

02 Maj 2019, 13:00

Miałem właśnie takie z żółtymi szkiełkami i nie dało się prowadzić. Myśle, że jest to dobrze wymyślone, światła tak nie rażą, ale widzisz wszystko na żółto. Nie moge sie do tego przyzwyczaić.
Emil222
Początkujący

06 Maj 2019, 09:54

O to chodzi, że szkiełka są żółte aby zatrzymywać te rażące światła aut jadących z naprzeciwka.
Bartek933
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poznajcie ambasadorów Poznań Motor Show 2020
    Czwórka miłośników motoryzacji i cztery różne spojrzenia na motoryzację. Przedstawiamy Wam ambasadorów targów Poznań Motor Show. Ambasador Poznań Motor Show to zupełnie nowa formuła, która ...