Olej napędowy

02 Sty 2010, 19:02

Zapomniałem o beczce ropy, którą miałem w garażu.Beczka ma 200 l, była szczelnie zamknięta, przeleżała 4 lata.Czy z ropą jest wszystko w porządku?Czy jeżeli wymieszam beczkę to będzie wszystko w porzadku?
józef
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

02 Sty 2010, 19:48

z ropą nic nie powinno się stać jeśli beczka była szczelna. ale raczej nie mieszałbym zawartości, beczka trochę się postarzała i farfocle mogły się z niej dostać do ropy i opaść na dno.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

03 Sty 2010, 19:06

zależy jeszcze jaka tam była ropa, letnia czy zimowa bo jak letnia to mogła się z niej wytrącić parafina

lepiej nie mieszać no chyba ze masz wolnossący diesel to możesz bełtać :grin:
EdEk
Początkujący

Miejscowość: Wałcz

04 Sty 2010, 00:13

EdEk napisał(a):zależy jeszcze jaka tam była ropa, letnia czy zimowa bo jak letnia to mogła się z niej wytrącić parafina

lepiej nie mieszać no chyba ze masz wolnossący diesel to możesz bełtać :grin:
nie możesz filtr sie zapcha i max pokręcisz do 1500rpm :D wiem miałem wczoraj po zimowej ropie z SZELA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wymiana filtra + środek przeciw wytrącaniu się parafiny do baku i auto jak nowe ;) choć od sylwestra może głosować na prezydenta :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sprinter 316 LGT zasilany benzyną i gazem LPG
    Sprinter 316 LGT (Liquefied Gas Technology), wyposażony w 4-cylindrowy silnik o zapłonie iskrowym o pojemności skokowej 1796 cm3, rozwijający moc 115 kW (156 KM) przy 5000 obr/min. Silnik mógł być zasilany benzyną ...