Omega b 2,5 tds kapie woda z chlodnicy

25 Wrz 2010, 18:48

czy to normalne ze po uzytkowaniu samochodu dopiero po4 miesiacach moze z pod chlodnicy kapac plyn tzn woda? mialem peknieta miske olejowa i dzis po wymianie i odpaleniu silnika zauwazylem ze kapie mi woda, nie wiem czy to normalne, czy samo przejdzie?
aroli
Nowicjusz

Miejscowość: ełk

25 Wrz 2010, 21:44

Ze sprawnego samochodu nie może nic kapać. Trzeba ustalić skąd ten wyciek i to naprawić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Wrz 2010, 16:09

ale czy wystarczy czyms posmarowac czy cala chlodnica do wymiany?
aroli
Nowicjusz

Miejscowość: ełk

27 Wrz 2010, 15:48

Posmarować? Chyba tylko poxiliną... :wink:
Najpierw musisz stwierszić, czy to faktycznie cieknie z chłodnicy. a jeżeli okaze się, że tak, to zależy z jakiego miejsca. Pewne lelemnty miożna pospawać, niektórych się niestety nie da.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Wrz 2010, 19:13

Bardzo dobrze sprawdza się Distal wolno wiążący,tylko trzeba dobrze odtłuścić klejone miejsce,jeśli natomiast pęknięta jest w obrębie gładkich powierzchni Poxilina doskonale się sprawdza,sprawdziłem na starej chłodnicy, którą uszkodził odkręcony wiatrak.Przez kilka lat nie ciekło nic ,musiałem ją wymienić, gdyż ze starości zaczęły puszczać uszczelnienia w środku ,separujące płyn chłodniczy od oleju automat.skrzyni biegów(obieg przez chłodnicę),natomiast to co zakleiłem Distalem nie puściło .Poxilinę warto jest wozić sobie w aucie,10 minut i już jest twarda.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

27 Wrz 2010, 20:17

moze takie banalne ale.... a nie jest mozliwe ze to ci z klimy kapie:P? z klimy powinno kapac;P
pop1
Początkujący

Miejscowość: nikad

29 Wrz 2010, 22:57

z klimy w omie kapie na wysokości skrzyni biegów.. a może pompa wody się kończy i z niej kapie...ale to raczej po bloku by dawało od przodu...
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska