Oogrzewanie Fiat Punto I ELX 75

04 Gru 2010, 22:31

Witam

Mam problem z ogrzewaniem w Fiacie Punto I. Dzisiaj rano gdy jechalem nim wszystko było dobrze, grzał i działał nawiew. Przejecłałem ok 50km. Samochód poźniej stał na dworze przez ok 9 godzin. Gdy chciałem wrócić do domu to ani nie grzeje, ani nie chce chodzic nawiew. nie wydaje żadnych dzięków, nie słychać ani nie czuć pracy. Wszystkie bezpieczniki z konsoli po lewej stronie kierownicy są dobre.

Co mogło się stać? Jak to rozwiązać?
torwan19
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

04 Gru 2010, 23:16

Sprawdz silnik dmuchawy "na krótko" 12V, albo zobacz czy do silniką dochodzi napięcie.
Skoro bezpieczniki całe to albo skończyły się szczotki silnika, albo styki włącznika dmuchawy są uszkodzone.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

05 Gru 2010, 00:38

Spróbuj poruszać złączką przy samym silniku dmuchawy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Gru 2010, 16:22

arciasty napisał(a):Sprawdz silnik dmuchawy "na krótko" 12V, albo zobacz czy do silniką dochodzi napięcie.
Skoro bezpieczniki całe to albo skończyły się szczotki silnika, albo styki włącznika dmuchawy są uszkodzone.

Okazało się, ze kabelek przy silniku dmuchawy urwał się. Już wszystko ok.

Dziękuję za odpowiedź.
torwan19
Nowicjusz

Miejscowość: Polska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Najlepsze ciągniki siodłowe dostępne na polskim rynku
    Ciągniki siodłowe to kluczowe maszyny w transporcie drogowym. Na polskim rynku można znaleźć wiele marek i modeli ciągników siodłowych, które oferują różne parametry techniczne, wyposażenie, cenę i jakość. ...