Opel Astra 1.4 ECOTEC 140KM 2012 -> smierdzi z nawiewu

14 Paź 2019, 14:14

Na forum Astry K ludzie nie polecają ASO do serwisowania klimy. W swojej astrze K będę to prawdopodobnie robił gdzieś indziej.
aGradory

15 Paź 2019, 08:49

Gradory napisał(a):Też tak można. Wyjdzie taniej i szybciej niż sprawdzenie lamp

Czxy szybciej - trudno powiedzieć. Myślę, że nie. Bo po nabicu CO2 trzeba odczekać ze dwa dni przynajmniej. Ale na pewno jest taniej. I to dużo.
Gradory napisał(a):U mnie popatrzył jak działa instalacja, wykrył nieprawidłowo pracujący wentylator (brak biegów pośrednich), pomierzył temperatury na wylocie, zrobił wydruk z maszyny.

Coś takiego robi się za każdym razem przy nabijaniu klimy. Normalka.
sharto napisał(a): ja mieszkam w Jastrzebie Zdroj

W Jastrzębiu dobrą opinią cieszy się Senyk Serwis przy Długosza 7E.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

15 Paź 2019, 08:57

O wow to blisko mnie a nigdy nie słyszałem o tym mechaniku, dziękuję za podpowiedź! Napewno tam podjadę
sharto
Nowicjusz

15 Paź 2019, 21:41

MotoAlbercik napisał(a):Czxy szybciej - trudno powiedzieć. Myślę, że nie. Bo po nabicu CO2 trzeba odczekać ze dwa dni przynajmniej. Ale na pewno jest taniej. I to dużo.

Sprawdzenie lampą to był moment. Chwilę po świecił w paru miejscach i po sprawie.
aGradory

16 Paź 2019, 09:07

Gradory - nie zrozumiałeś - TANIEJ.
A tak wogóle po co sprawdzać szczelność układu lampą jak klima działa? Czynnik uv nabija się, jak jest pewność, że z układu schodzi ciśnienie...Nikt o zdrowych zmysłach nie będzie nabijał czynnika uv i sprawdzał lampą jak nic się nie dzieje....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Tivoli - druga generacja modelu
    Jesień 2019 to czas nowości SsangYong’a. Pierwszą z nich jest wprowadzenie na polski rynek nowej wersji Tivoli. Nowe Tivoli ma długość 4225 mm, szerokość 1810 mm oraz wysokość 1613 mm. W porównaniu do poprzedniej ...
    Z grypą za kierownicą to prawie jak z alkoholem
    W okresie zimowym mamy święta i niedługo później ferie zimowe więc dużo podróżujemy i często pokonujemy długie trasy samochodem. Zmęczenie i niskie temperatury mogą wówczas sprzyjać chorobie. Przeziębienie, ...