REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Samo ozonowanie może nie pomóc jak już tak śmierdzi ja bym wyczyścił parownik używając specjalnego środka który się na niego rozpyla to dużo lepiej działa od ozonowania które można jeszcze wykonać po takim zabiegu.Gradory napisał(a):Potrzeba ozonowania klimy
Gradory napisał(a):Serwis powinien zrobić: ozonowanie, wypompować i ewentualnie dodać czynnik chłodzący (odpowiedni czynnik, nie LPG), sprawdzić i w razie potrzeby dodać olej
Gradory napisał(a):sprawdzić szczelność instalacji lampą nadfioletową (czy czymś innym)
Gradory napisał(a):W zeszłym roku w lipcu płaciłem 350 zł
Gradory napisał(a):zrobić ogólny przegląd klimy
Gradory napisał(a):Jedź z tym do profesjonalnego serwisu klimy. To znaczy do kogoś, kto się tym zajmuje zawodowo, a nie dodatkowo i z doskoku.
sharto napisał(a):mam nadzieję że coś znajdę ma Śląsku
MotoAlbercik napisał(a):Owszem, zrobią, ale za dodatkową opłatą. Zresztą niepotrzebną. Wystarczy odessać czynnik i olej, nabić układ CO2 i nie włączając klimy pojeździć autem kilka dni. Potem znowu się przyjeżdża, mechanik sprawdza ciśnienie i wszystko wiadome.
MotoAlbercik napisał(a):A ja w tym roku w maju 150.Na takie pytania nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Każdy warsztat ma swoją cenę za podłączenie się do maszyny. W jednym warsztacie kosztuje to 90 zł, w innym 120, a w jeszcze innym 150. Do tego dochodzi cena każdego grama brakującego czynnika chłodzącego + cena oleju.
MotoAlbercik napisał(a):A co to jest ogólny przegląd klimy, oprócz tego, co napisałeś?