Vectra B 2.0 TDI

03 Maj 2010, 11:02

Witam wszystkich mam problem z tym ze nie wlacza mi sie wentyl temperatura doszla prawie ze na max nic... pomocy... bezpieczniki dobre, prubowalem wyjac kostke 4 piny u gory chlodnicy i kablem pozlaczac styki tz na ostro i powinien sie wentyl wlaczyc a tylko przekaznik prztyka wentylator dobry jest na 100 procent bo sprawdzilem na ostro. co sie moglo stac? pomocy....
nico_85
Nowicjusz

Miejscowość: Szowsko
  • 04 Maj 2010, 14:15

A jak temp. dochodzi na max to płyn się gotuje? Może jest tylko uszkodzony czujnik od wskaźnika temp?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

04 Maj 2010, 14:51

Jak przekaznik "pyka "to nie znaczy ze jest prad Musza byc dwa na zacisku 30 i 86(na 86 jak "pyka") a na 30 caly czas lub po wlaczeniu zaplonu Podaj rocznik auta a powiem ci gdzie jest bezpiecznik Dla mnie to wina bezpiecznika lub przekaznika
    elektron1234
    Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

04 Maj 2010, 15:35

Ja nie rozumiem co ty sprawdzales
    Pierwszy i glowny podejrzany to wlacznik wentylatora w chlodnicy .
    dark13
    Początkujący

Miejscowość: szczecin

04 Maj 2010, 17:21

uwazam ze temat wentyla zostaje zamkniety byl zjarany rezystor na wentylu chlodnicy a to wszystko jest ze soba polaczone nie bylo pierwszego biegu i reszta juz nie pojdzie... jeszcze jedno putanko czy musze wymieniac termostat jezeli temperatura mi skacze miedzy 87 a 92 stopni zlapie 92 i po dwoch trzech minutach jest 87 i tak w kolko niewiem jak bedzie troche cieplej np przy 25 stopniach jak to bedzie i wydaje mi sie ze termostat puszcza za szybko...
    nico_85
    Nowicjusz

Miejscowość: Szowsko
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodorowy samochód Lexusa przyłapany na testach?
      Wodorowa Toyota Mirai może mieć wkrótce bardziej luksusowego kuzyna. Spotterzy przyłapali na amerykańskich ulicach nietypowego sedana Lexusa w kamuflażu, napędzanego najpewniej wodorowymi ogniwami paliwowymi. Auto ...