Opel Astra H - oświetlenie LED

28 Lut 2020, 17:58

Witam !
Mam problem a zarazem pytanie w jaki sposób podłączyć oświetlenie LED pod stacyjke w samochodzie Opel Astra H.
W którym miejscu powinno się podpiąć przewody z taśmy Led do okablowania samochodowego tak aby nie było niechcianych problemów ( zwarcia ).

Pozdrawiam
THX
Carlos6995
Obserwowany

28 Lut 2020, 18:57

Carlos6995 napisał(a):Mam problem a zarazem pytanie w jaki sposób podłączyć oświetlenie LED pod stacyjke w samochodzie Opel Astra H.
Prosimy bardziej szczegółowo sprecyzować pytanie. Jakie oświetlenie led , po co i na co.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

01 Mar 2020, 13:09

Plus po stacyjce możesz wziąść np. z zasilania radia albo poszukać po bezpiecznikach. Pytanie tylko co to za oświetlenie. Bo to ważne.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Mar 2020, 13:24

Tak jak koledzy wyżej napisali, przypuszczam ze chcesz założyć automat do świateł do jazdy dziennej. Jeżeli tak to musisz poszukać plusa najlepiej pod maską przy bezpiecznikach który pojawia się dopiero po włączeniu zapłonu.

Napisz coś więcej jaki zestaw chcesz podłączyć będzie łatwiej Ci pomóc.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Lexus CT - 9 rzeczy, których o nim nie wiedziałeś
    CT to najmniejszy i najtańszy model w ofercie Lexusa. Ale równie ważny w historii japońskiej marki, co dużo większe i mocniejsze auta. Lexus CT zrewolucjonizował segment luksusowych kompaktowych hatchbacków, ...