Opel Astra II Sport

22 Maj 2010, 11:14

Witam.
Niedawno pisałem, że planuję kupić samochód. Trochę się zmieniło. Zamiast 5tyś trochę wzrosło. Za pieniądze planuję kupić Opla Astrę II Sport 1.7 TD, 3 drzwiowy. Co możecie mi powiedzieć o tym samochodziku ?
Brzozkaq
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg

22 Maj 2010, 11:44

kiedyś czytałem test takiej astry w tygodniku MOTOR i zachwalano te silniki 1.7 a najlepiej gdyby był to isuzu.
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

22 Maj 2010, 11:48

Dokładnie jednostka 1.7 ISUZU cieszy sie dobrą opinią a że tak spytam ile masz teraz funduszy na nią??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Maj 2010, 11:49

tak, silniki isuzu sa OK. Mialem astre i powiem tak : Na komfort nie masz co liczyc, bo jest on zerowy, jakos wykonania tez nie najlepsza, slaba blacha i drogie czesci. Samochod w sumie ok i mysle ze zawiedziony nie bedziesz, ale sa w tej cenie duzo lepsze samochody.
e220 okular
Początkujący

Miejscowość: Tarnowskie Góry

22 Maj 2010, 11:56

a jeśli interesuje cie alternatywa to moze byc to mazda 323 z tym ze nie ma zaciecia sportowego [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł], lub jakiś focus
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

22 Maj 2010, 12:36

Ogólnie to chodzi mi o coś takiego
[link do oferty na Allegro wygasł]

Z tego co wiem części do opla są jednymi z najtańszych. e220 okular co masz na myśli że komfort jest zerowy ?
Tak myślę że na samochód 8-9 tysi
Brzozkaq
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Już osiem wersji MINI dostępnych z napędem na cztery koła
    Wraz z trafiającym do sprzedaży w marcu nowym modelem MINI Paceman, oferta wersji MINI z napędem na cztery koła powiększy się do ośmiu, łącznie z dwiema wersjami John Cooper Works. Auta MINI od zawsze oferowały kierowcy niezrównaną ...

22 Maj 2010, 13:03

Zawieszenie twarde, siedzenia twarde i w ogole. Mialem, astre, a teraz ma merca i teraz to zupelnia inna bajka. KOMFORT ZEROWY w astrze ! Mowisz ze sa tanie czesci do astry 2 ? Chyba nieporozumienie. I wiesz co ?? Ja bym wolal w tej cenia starego, ale jarego mercedesa w124 i najlepiej z silnikiem 3.0 lub 2.5 w dieslu, a jak nie chcesz diesla to moze byc benzyna...

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
i znalazłem właśnie w124 z zaje*** silnikiem [link do oferty na Allegro wygasł] Nie ma mozliwosci zajechania, baaaaardzo malo pali jak na taki motor no i ma kopa
e220 okular
Początkujący

22 Maj 2010, 13:13

e220 okular napisał(a):ale jarego mercedesa w124 i najlepiej z silnikiem 3.0 lub 2.5 w dieslu

Bo to był prawdziwy mercedes... :!: :!: :!: Jednocześnie na tym mercedes się
skończył... :!: :!: :!: :sad:
Chcesz to kupuj sobie na niskim zawieszeniu.Twoja sprawa.Ja mam VW na niskim
zawieszeniu.Jest to mój pierwszy i zarazem ostatni samochód z niskim zawieszeniem
..... :!: :!: Nie na nasze drogi i ulice... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Maj 2010, 14:16

@e220 okular
Ja chcę jakieś nieduże ale za razem nie za małe autko sportowe. Nie ciągnie mnie do takich dużych nie mój gust
Brzozkaq
Nowicjusz

22 Maj 2010, 14:40

Tak myslalem ze nie na twoj gust wlasnie ... :roll: Kolego migi rzeczywiscie nie ma juz takich mercedesow jak w tedy, ale mysle ze okulary zachowaly "mercedesowosc". Silniki sa PRAWIE takie dobre jak w poprzednich mercach tylko ze elektronika ich zniszczyla(mam na mysli silnik 2.7) Silnik 2.5 i 2.2 sa w stanie wytrzymac do miliona kilometrow. Silnik 2.9 rowniez jest swietnym silnikiem, dlaczego ?? ten silnik ma tylko 129 koni, a wiec nie jest w ogole wyzylowany co powoduje wieksza zywotnosc silnika. Silnik 3.0 wszystko git malina, az tu nagle turbina... silnik 3.2cdi - jak dbasz i lejesz dobre paliwo to bedzie super, a zywotnosc w granicach -700-900 tysiecy. Silnik 2.7 -totalna porazka. Sory za offtop, ale chcialem troche wytlumaczyc ludziom, ze nowsze mercedesy SA NADAL NIE DO ZDARCIA ! A i komfort i jakos wykonania mercedesa jest bajeczna ! ....

Wracajac do tematu to kolego Brzozkaq mozesz wybrac astre, ale nie oczekuj niewiadomo czego... Mozesz poszukac czegos innego i wkleic linka i my ci powiemy co i jak ...
e220 okular
Początkujący

22 Maj 2010, 16:19

Astra II w dieslu do 9tys,odpuść odrazu bo trafisz na zajechanego szrota,wiem że na allegro jest ich mnóstwo ale jedz je sobie pooglądaj w realu.Niewiem czy szukasz tylko w dieslu czy w gre wchodzi tez benzyna ale zobacz na te (oczywiście przykłady).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

22 Maj 2010, 16:23

Ja bym patrzal za mx3
e220 okular
Początkujący

22 Maj 2010, 16:37

No też by mogło być.
Barol
Awatar użytkownika

22 Maj 2010, 18:48

Astra 1,7TD ze sportowym autem ma niewiele wspólnego (nic). Do tego za 8-9 tyś zł to będzie straszny trup...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

23 Maj 2010, 09:45

W takim razie w takiej cenie jaki polecacie fajny sportowy samochód ?
Brzozkaq
Nowicjusz