Opel Astra III 1.6 + LPG Czy można i warto ?

05 Kwi 2010, 19:48

Witam
Mam mały dylemat czy warto do opla astry 1.6 (oczywiście benzyna) kupić instalacje LPG. :???:

Czytałem na pewnym forum że silniki TwinPort mają dość spory problem z instalacją LPG. :neutral:

Dlatego się waham czy i jaką instalację kupić ...

Pozdrawiam i czekam na szybka odpowiedź
mongo321
Nowicjusz
Awatar użytkownika

05 Kwi 2010, 20:40

jeśli już to dobrą sekwencje :wink: i u sprawdzonego machera,
inaczej trzeba się liczyć że czujniki twinporcie będą szaleć a póżniej szczezną i będzie się zapalać "check engine" to chyba najczęstsza usterka przy twinach, nowy to koszt koło 2000 (czujnik w serwisie nie występuje jako część zamienna, kupujesz czujnik, "klapki" i kolektor jako jedną część)
choć teoretycznie nie wpływa to na pracę samego silnika, poza zwiększeniem zapotrzebowania na paliwo :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najlepsze ciągniki siodłowe dostępne na polskim rynku
    Ciągniki siodłowe to kluczowe maszyny w transporcie drogowym. Na polskim rynku można znaleźć wiele marek i modeli ciągników siodłowych, które oferują różne parametry techniczne, wyposażenie, cenę i jakość. ...
    Pięć najszybszych samochodów świata
    Spotkać na żywo chociaż jeden z najszybszych samochodów świata to marzenie każdego miłośnika motoryzacji. Szybkość, moc i niezwykła stylistyka tych samochodów zachwycają każdego, kto tylko je zobaczy. Czasami ...