Opel Astra J dla początkującego kierowcy zda egzamin?

07 Lip 2021, 20:43

Witam.Zamierzam kupić samochód .Niestety skąd pochodzę nie ma za dużego wyboru.Jestem świeża po zdanym egzaminie na prawo jazdy.
W oko wpadło mi jedna ogłoszenie.Chodzi mi o astrę j hatchback 5d ,z 2010 roku wersja Cosmo za 26tys z przebiegiem 225tys. Czy myślicie,że to jest adekwatna cena za ten model z tego rocznika i przebieg? jak ten przebieg później wpłynie na odsprzedaż auta? Jak już ma naliczone 225tys.? Czy auto zda egzamin dla początkującego kierowcy?
coupe34
Początkujący

08 Lip 2021, 06:36

Jaki silnik? Żeby powiedzieć czy cena adekwatna, to trzeba najpierw ten samochód sprawdzić, nie przez Internet na podstawie rocznika i przebiegu.

Pytanie czy nie szkoda Ci 26 tys na pierwszy samochód, na którym tak na prawdę będziesz się uczyła jeździć? Ja bym poszukał kie ceed I, hyundaia i30, fiata bravo 1.4.

Aczkolwiek Astra J jako model ok.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

09 Lip 2021, 01:26

Każdym autem kompaktowym i mniejszym będzie Ci się dobrze jeździć. Zależy jaki silnik, co do przebiegu to niestety w Polsce panuje przekonanie, że 200tyś+ = auto będzie się psuć, więc im wyższy przebieg tym mniejsze wzięcie, co jest bzdurą. Przykładowo wolę samochód z 200 tyś przejechanymi na autostradzie niż 100 tyś w mieście.

PS: Fiata bravo zbytnio nie polecam dla świeżaków, bo grube słupki A i beznadziejny widok do tyłu nie pomagają :naughty:
Gość114260

09 Lip 2021, 04:31

Ok.Jak się ma np.taka astra j do Hondy Civic Ufo? Względem wyglądu? Wyposażenia jazdy? Która będzie lepsza? i która według was jest ładniejsza z wyglądu?;)
coupe34
Początkujący

09 Lip 2021, 06:18

Względem wyglądu to ocena subiektywna. Wyposażenie zwykle Astra ma lepsze, wrażenia z jazdy zupełnie inne. Civic to taki gokard większy, czyli jest sztywno, mało komfortowo ale pewnie w zakrętach. Przyśpieszenie jakieś jest ale dopiero powyżej 4 tys obrotów. Astra bardziej nastawiona na komfort podróżowania.

Żadna z nich nie będzie lepsza bo to też subiektywna ocena. W zależność od preferencji. Astra ma dobre silniki turbo, jest tańsza w eksploatacji i łatwiejsza w zakupie. Honda lepiej trzyma cenę i można powiedzieć, że jest bardziej bezawaryjna. Aczkolwiek też ma swoje problemy, które się powtarzają. No i ruda (czyt. rdza) :)

Hondę polecam dla koneserów marki. Sam nie jestem "hondziarzem", mam Ufo i jeszcze w tym roku chcę zmienić na coś innego.
hoderi145
Aktywny

Auto: Audi Q3 Sportback
Silnik: 1.5tsi 150km
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna

14 Lip 2021, 19:30

Który kolor lakieru lepiej wybrać w tym samochodzie?Chodzi mi o opla astrę j Mam do wyboru 2 kolory biały lub srebny?
coupe34
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Już 10 km/h mniej na liczniku może uratować życie
    Mniej zatłoczone ulice w czasie pandemii wielu kierowców traktuje jako zachętę do mocniejszego przyciśnięcia pedału gazu. Jednak szybsza jazda oznacza tragiczniejsze w skutkach wypadki drogowe. Nieznaczne przekroczenie ...

14 Lip 2021, 19:47

To już chyba subiektywna opinia, bierz jaki chcesz.
Gość114260