Pierwszy samochód co sądzicie o Astrze J?

20 Sie 2021, 09:26

Witam jestem podczas wyboru swojego pierwszego samochodu i mam pytanie co sądzicie o Astrze J konkretnie o tej [link do oferty na Olx wygasł]
nowygosc
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

20 Sie 2021, 16:02

Tu masz fajny silnik diesla i jak robisz dużo km to powinien się sprawdzić. Moim zdaniem Astra J jest fajnym samochodem w przystępnej cenie. tu masz diesla z automatem więc jak byś się chciał na takie połączenie skusić warto sprawdzić dobrze skrzynie i stan silnika.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

20 Sie 2021, 16:12

Dziwne, że ktoś nie dawno zrobił porządny serwis, żeby teraz sprzedawać. Sam silnik ok, ale auto ma jakieś dziwne spasowania, raczej po jakiejś przygodzie.
Gość114260

20 Sie 2021, 16:22

no wlasnie sprawdzilem historie samochodu jest sprowadzona z francji i ma jakis wpis z 2014 roku o wyciagniu maski czy cos takiego
nowygosc
Nowicjusz

20 Sie 2021, 16:24

wpis ma taka tresc
M.O. CARROSSERIE TAUX 1
REMPL PIECES DESIGNEES
M.O. CARROSSERIE TAUX 2
REDRESSEMENT TRAVERSE
AV
M.O. PEINTURE
po polsku

M.O. STAWKA NADWOZIA 1
WYMIANA WYZNACZONYCH CZĘŚCI
M.O. STAWKA NADWOZIA 2
PROSTOWANIE KRZYŻA
AV
MALARSTWO M.O.
nowygosc
Nowicjusz

20 Sie 2021, 16:27

To tak średnio naprawione, bo właśnie maska i tylni zderzak z tych zdjęć, a jest ich mało.
Gość114260

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak samochody widzą nocą?
    Podróżując po zmroku, baczniej wytężamy wzrok. Szczególnie jazda poza miastem szybko staje się w takich warunkach męcząca. Stopniowo obniża się koncentracja kierowcy i pojawia się senność. Wspaniale, gdyby samochód ...
    Jak bezpiecznie podróżować w ciąży?
    Kobiety spodziewające się dziecka powinny wiedzieć, jak bezpiecznie podróżować zarówno za kierownicą, jak i na fotelu pasażera. Jak więc podróżować bezpiecznie w ciąży? Oto nasze wskazówki: Pasy ...

20 Sie 2021, 16:28

goscia pytalem nic nie wie na temat wypadku w francji , mowil ze malowal zderzaki przod tyl bo byly porysowane
nowygosc
Nowicjusz

20 Sie 2021, 20:47

Nic nie wie bo auto pewnie było sprowadzone jako uszkodzone,naprawione u nas po taniości i dopiero wystawione na sprzedaż albo facet po prostu wie ale nie chcę powiedzieć co z nim było..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Sie 2021, 21:04

Tak więc lepiej odpuść, bo nie wiadomo czy nawet geometria wyjdzie.
Gość114260

20 Sie 2021, 21:12

ten wpis jest z 2014 roku pozniej jest duzo wiecej wpisow w historii nie zwiazanych juz z tym
nowygosc
Nowicjusz

20 Sie 2021, 21:54

Nie wiem jak daleko masz do auta ale to co teraz napiszę to pewnie zaraz zostanę wyśmiany za to ale ja bym go sprawdził w jakimś ASO (koszt 400-1000zł zależy od serwisu) albo jakieś autotesto..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Sie 2021, 22:27

Tak jak wyżej, chłop coś kręci albo rozbitek zrobiony na szybko pod handel. W sumie dosyć bogaty ten opel, jak chcesz to spróbuj negocjować cenę i dobrze sprawdź przed kupnem, sam kupowałem pokolizyjny, ale miałem chociaż zdjęcia co i jak było.
Gość114260