Opel Astra J kombi z silnikiem 1.4T - czy warto kupić ten model?

02 Lip 2021, 10:40

Rokiko napisał(a):Przecież napisałem... ale masz przykład że zdarzały się w końcówce wersji Astry J.
Ja bym tak końca nie kierował się tym co pisze w ogłoszeniach . Zdarzają się pomyłki świadome i nieświadome . Jest na obecną chwilę druga astra na otomoto z mocą 150 KM i w lpg . Jednakże po rozmowie telefonicznej okazało się że sprzedający sami nie są pewni czy jednak 120 a może 140 KM . Natomiast
Rokiko napisał(a): https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astr ... DWmA9.html
tutaj jest podany nr VIN i skoro prawidłowy to ósma pozycja C mówi że A14NET 1,4 turbo 140 KM. Zadzwoń , zweryfikuj .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

02 Lip 2021, 10:46

Podałem przykład bo te samochody rzadka się zdarzały z tym silnikiem. sam w zeszłym toku widziałem taki egzemplarz na żywo z był z grudnia 2015 roku sprowadzony z zachodu (Astra J według katalogów produkowana była nawet do 2018 roku). Silnik był nowszy i z VINu też tak wychodziło. Jak będę miał chwilę to postaram się poszukać jakiegoś takiego auta. Tu podałem tylko przykład na szybko.

Z vinem w ogłoszeniach różnie bywa ale przyjmijmy, że prawidłowy :)

Patrzę jeszcze z ciekawości po katalogach doboru oleju i tam nie podają tego silnika dla Astry J nawet w latach 2015-2018. Mówię o silniku B14XFT.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Lip 2021, 20:03

Rokiko napisał(a):Patrzę jeszcze z ciekawości po katalogach doboru oleju i tam nie podają tego silnika dla Astry J nawet w latach 2015-2018.
Pewnie podają
B14NET lub B14NEL . A oznaczało normę spalin EURO 5 , B to już EURO 6. Z gdyby było to EURO 4. Patrząc na historię oznaczeń silników opla to w uzupełnieniu pierwsza literka - C euro 1 , X euro 2 , Y euro 3 .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...