Opel Astra J kombi z silnikiem 1.4T - czy warto kupić ten model?

02 Lip 2021, 10:40

Rokiko napisał(a):Przecież napisałem... ale masz przykład że zdarzały się w końcówce wersji Astry J.
Ja bym tak końca nie kierował się tym co pisze w ogłoszeniach . Zdarzają się pomyłki świadome i nieświadome . Jest na obecną chwilę druga astra na otomoto z mocą 150 KM i w lpg . Jednakże po rozmowie telefonicznej okazało się że sprzedający sami nie są pewni czy jednak 120 a może 140 KM . Natomiast
Rokiko napisał(a): https://www.otomoto.pl/oferta/opel-astr ... DWmA9.html
tutaj jest podany nr VIN i skoro prawidłowy to ósma pozycja C mówi że A14NET 1,4 turbo 140 KM. Zadzwoń , zweryfikuj .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

02 Lip 2021, 10:46

Podałem przykład bo te samochody rzadka się zdarzały z tym silnikiem. sam w zeszłym toku widziałem taki egzemplarz na żywo z był z grudnia 2015 roku sprowadzony z zachodu (Astra J według katalogów produkowana była nawet do 2018 roku). Silnik był nowszy i z VINu też tak wychodziło. Jak będę miał chwilę to postaram się poszukać jakiegoś takiego auta. Tu podałem tylko przykład na szybko.

Z vinem w ogłoszeniach różnie bywa ale przyjmijmy, że prawidłowy :)

Patrzę jeszcze z ciekawości po katalogach doboru oleju i tam nie podają tego silnika dla Astry J nawet w latach 2015-2018. Mówię o silniku B14XFT.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

02 Lip 2021, 20:03

Rokiko napisał(a):Patrzę jeszcze z ciekawości po katalogach doboru oleju i tam nie podają tego silnika dla Astry J nawet w latach 2015-2018.
Pewnie podają
B14NET lub B14NEL . A oznaczało normę spalin EURO 5 , B to już EURO 6. Z gdyby było to EURO 4. Patrząc na historię oznaczeń silników opla to w uzupełnieniu pierwsza literka - C euro 1 , X euro 2 , Y euro 3 .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 2.5 Hybrid 2WD - test spalania
    Jak wykazał test, napęd przenoszony wyłącznie na jedną oś jest gwarancją niższego spalania. RAV4 w tej wersji sprawdzi się jako samochód firmowy gwarantujący wysoką wartość rezydualną. Za dobre osiągi odpowiada hybrydowy ...
    Koncepcyjny crossover Lexus LF-NX
    Na tegorocznym Frankfurckim Salonie Motoryzacyjnym miała miejsce światowa premiera nowego modelu koncepcyjnego Lexusa – średniej wielkości crossovera LF-NX. Wraz z tym modelem marka Lexus sonduje możliwość wejścia ze ...