REKLAMA
Witam szukam samochodu w przedziale cenowym 20-25 tysięcy. Auto będzie używane w weekendy, trasy 20-60km, rocznie nie przejadę więcej niż 5000km. Nie ukrywam, że auto przy okazji musi sprawiać frajdę z jazdy.
Moje preferencje:
- coupe< sedan, hatchback
- napęd rwd<awd<<<fwd. Nie ukrywam, że możliwość pokonania zakrętu bokiem i generalnie nauczenie się tego, bądź po prostu bycie szybkim na zakrętach jest atutem.
- jeśli chodzi o silnik skłaniam się w stronę disela, ze względu na spalanie. Ewentualnie kupić auto z zamontowaną instalacją gazową. Co do mocy to 150hp+, najlepiej okolice 200hp
-Nie ukrywam, że chciałbym, żeby auto posłużyło 3-4lata, więc dobrze gdyby korozja go w tym czasie nie pochłonęła
Teraz tak, wiem, że wymagania są dość rozbieżne, ale po prostu nie mam pojęcia co wybrać, na motoryzacji zbyt dobrze się nie znam. I zakłdałem już kiedyś post na ten temat, ale zakup się opóźnił, wraz z czym budżet się zwiększył.
Moje typy:
- (RWD) Mercedes clk w209, Bmw e46/e90 w dieselu (chociaż przy e90 jedyny silnik w tej cenie to 2.0d a z tego co słyszałem to e60 może pogrążyć kosztami napraw)
- (AWD) Audi a6 c6 2.7/3.0tdi quattro
-(FWD) Saab 9-3 2gen polift 1.8t/2.0T, Peugeot 407 Coupe, Audi a4b7 2.0tfsi(?)