Opel Astra

07 Lip 2009, 15:04

Witam. Mam opla astre 1.7 68 koni. rok 1999;] ale jak dla mnie jest w nim za mala moc;] co powiecie mi o chipie do tego samochodu? ;] ile mozna podciagnac i czy duzo to da?
Rasiu_15
rasiu_15
Początkujący

Miejscowość: Olecko

25 Lip 2009, 23:08

przeróbek podnoszących moc silnika jest cała masa. na dobry początek zainwestuj w sportowy filtr powietrza, dodaj jakiś chip. A jeśli chcesz już konkretnie pobawić się przy silniku to wymień zawory, tłoki, korbowód, sprzęgło i parę innych rzeczy a z pewnością odczujesz przypływ mocy oraz przyspieszenia
Samochód jest bogiem, prędkość nałogiem, nitro zabawą a tuning podstawą ;-)
conest997
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 4
Miejscowość: Olsztyn
Auto: BMW E36 coupe 2.0 170 km

26 Lip 2009, 09:05

Sam sportowy filtr mocy nie podniesie na początek proponuje chip bo jest to najłatwiejsze rozwiązanie. Potem można zainwestować w przeróbki silnika tak jak kolega wyżej napisał świece możesz wymienić też i na bieżąco wiele części i wtedy jakiś filtr sportowy wymiana wydechu na sportowy itd.
Piter69
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: POLSKA
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Auris Hybrid - kompaktowy hatchback do miasta
    Pod maską znajduje się silnik benzynowy o pojemności 1,8 litra pracujący w cyklu Atkinsona, który w połączeniu z agregatem elektrycznym oferuje moc na poziomie 136 KM. Napęd przekazywany jest za pomocą stanowiącej ...
    Gran Turismo Polonia Light / relacja
    W dniach 13-16.09.2009 odbyła się wersja ,,Light" najlepszego motoryzacyjnego eventu w Polsce o nazwie ,,Gran Turismo Polonia" która odbyła się w czerwcu tego roku. Ten event miał być bardziej kameralny. Bez rozgłosu, ...