Ja od 4 miesięcy mam Calibrę 2.0 8v 92r w gazie, z automatyczną skrzynią biegów. Jeżdze bardzo dużo, zarówno po mieście jak i po Polsce i w sumie żadnych problemów z nią nie miałem ( padła mi raz na trasie, jeszcze z akumulatorem od poprzedniego właściciela - był po prostu wykończony, zakupiłem nowy i jest elegancko ) . Prócz wymiany przednich łożysk, tulej wahacza i płynów eksploatacyjnych nic nie musiałem w nią wkładać. Prędkości rzędu 190 km/h na autostradzie to dla niej nic. Ludzie mówią, że niby głośno i wszystko się trzęsie, że ciągle się psuje - ja tego nie zauważyłem, są oczywiście drobne mankamenty, ale to w końcu 16 letnie auto !!
Autko bardzo wygodne, ładnie wyglądające ( mowa oczywiście o serii, bo tuningowane są lekko mówiąc - obleśne ).
Moja jest w full opcji, skórka, klima, pełna elektryka, podgrzewane fotele, oryginalne alufelgi, abs itd itp
Polecam w 100%.
ps. spalanie - w trasie nawet poniżej 9 litrów gazu, w mieście 13 - 14, a nogę mam ciężką zazwyczaj
Teraz jest wystawiona na sprzedaż, bo chcę kupić V6 z silnikiem 2,5... Calibry wciągają, chce się więcej i więcej
![Very Happy :D]()