Opel Corsa 1.4 2007

31 Maj 2017, 13:14

Ostatnio jak odpaliłem samochód , był rozgrzany bo stał na słońcu, silnik nierówno pracował na niskich obrotach. Obrotomierz wahał się miedzy 700-1000. Teraz jezdzilem przez pare dni i było wszystkow porządku, jeszcze raz tak miałem jak były mrozy. Jestem mocno zielony w sprawach motoryzacyjnych więc proszę o pomoc.
domagaalkaa
Obserwowany

Auto: Opel Corsa
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG

06 Cze 2017, 11:35

domagaalkaa napisał(a):Ostatnio jak odpaliłem samochód , był rozgrzany bo stał na słońcu, silnik nierówno pracował na niskich obrotach. Obrotomierz wahał się miedzy 700-1000
A zwróciłeś uwagę czy auto wtedy chodziło na benzynie czy już na LPG? Samochód długo stał przed tym odpaleniem to że stał na słońcu nie ma znaczenia mogło się nagrzać wnętrze ale silnik więcej jak 25-30 stopni nie będzie miał.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Lexus GS - samochód do driftu
    Większy brat Lexusa IS to kolejna warta rozważenia propozycja do driftu. Tylnonapędowe auto jest produkowane od 1993 roku, a pierwsza i druga generacja modelu również występowały z silnikiem 2JZ. W ofercie była dostępna ...