Witam, po naprawie tłumika i ogólnej radości że w końcu nie będzie mnie słychać na całą wieś, chciałem wyczyścić samochód w środku. Po wyczyszczeniu nagle samochód nie chce odpalić. Kręci rozrusznik po jakiś 2-3 s slychac ze powoli coś załapuje, odpali na chwile i zaraz gaśnie. Na początku taką pianką myłem wnętrze bo tyle kurzu było że inaczej nie dało rady i może bezpiecznik jakiś poszedł co? Po naprawie tłumika chodził normalnie tzn. przejechałem nim jakieś 500 m żeby sprawdzić czy jest dobrze. Dzięki z góry na pomoc
Filmik z próby zapalenia
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Wujek powiedział że może łańcuszek rozrządu spadł. Świece mają iskre.
Opel corsa D 1.2 nie chce odpalić. Rozrusznik kręci, ale auto nie zapala. Co może być przyczyną, może pompa paliwa nie podaje paliwa, wcale jej nie słychać?
Renault Clio 1,2 Energy TCe o mocy 120 KM Samochód Renault Clio wyposażony jest standardowo w silnik benzynowy o pojemności 1,2 litra o mocy 120 KM. W tym przypadku średnie spalanie według danych producenta wynosi 5,3 litra na 100 km, a przyspieszenie do "setki" ...
Audi S8 "Samochodem roku 2013" na Ukrainie Audi S8 zdobyło prestiżowe wyróżnienie na Ukrainie. W klasie luksusowych limuzyn przyznano mu tytuł "Samochodu roku 2013". Werdykt podjęło jury składające się z ekspertów w dziedzinie motoryzacji i osób ...
Witam elektryk wymienił coś w sterowniku pompy, ale okazało się jeszcze, że nie ma kontaktu w stacyjce więc wymienił wkład. Wtedy wszystko zadziałało ale pompa paliwa podawała za słabe ciśnienie paliwa i przy zwiększaniu obrotów silnik zaczął przerywać, więc stwierdził, że chyba padła pompa paliwa. Nie wiem czy nie robi mnie w konia, bo wydaje mi się, że coś kombinuje Czy może tak być że pompa padła ?
No i wyjaśniło się elektryk wyjął kosz ze zbiornika paliwa, i na pompie jedna łopatka była jakby skręcona i pompka kręciła ale ją blokowało i dlatego nie podawała właściwego ciśnienia.Na razie jest ok mam pojeździć na paliwie i wpaść do niego na kontrolę.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.