Opel Corsa D - nawiew działa tylko na 4 (najwyższym) biegu.

08 Kwi 2021, 11:58

Cześć.

Tak jak w temacie. Jechałem do sklepu wszystko było ok, a jak już wracałem to nawiew działa tylko na 4 biegu.

Od razu zamawiać nowy rezystor dmuchawy, czy warto pierw to rozkręcić i sprawdzić?

Nie znam się na mechanice nic a nic, więc wolałbym oddać to do mechanika, ale jak zapytałem o ceny tego to podał sporo wyższe niz mam na allegro.

[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do Autotrader wygasł]

Każde wygląda całkiem inaczej, a niby wszystkie pasują.

Czy takie cos wystarczy? Różnia się one czyms?
Opel Corsa D 1.2 80km 2008r 3drzwiowa benzyna.
Za samo sprawdzenie powiedzieli mi około 50zł, a z wymianą ta cena jest identyczna, z tym, że musiałbym mieć swoją część, dlatego się zastanawiam, czy brać w ciemno.
Pansta
Nowicjusz

08 Kwi 2021, 12:47

Ceny akurat są śmieszne, ale w sumie sugerowałbym, abyś sam się tam dostał i zerknął czy wszystko jest podpięte jak należy.
napixx
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Skoda Fabia I
Silnik: 1.9 tdi
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

08 Kwi 2021, 13:54

Bardziej bym się spodziewał że potrzebujesz takie coś [link do oferty na Allegro wygasł] . Te linki co podałeś to bardziej mi pasuje na rezystor ale wentylatora chłodnicy.

Patrzyłem w katalogu i nr części 13248240 , 6845796 więc https://allegro.pl/kategoria/uklad-went ... t-1-5-0319
Jednakże trzeba zweryfikować .
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

09 Kwi 2021, 11:47

Obstawiam popsuty rezystor dmuchawy. U mnie też wentylator działał tylko na jednym biegu. Kupiłem nowy rezystor,bodajże SKV i mam spokój od ponad 2 lat .
makomariusz
Nowicjusz