Opel-czujnik poziomu paliwa

22 Cze 2008, 22:36

siemka mam problem z plywakiem zle pokazuje poziom paliwa w zdiorniku. jest to opel astra f kombi wymienilem zbiornik i po wymianie zle mi pokazuje wskazowka.np.mam pol zbiornika paliwa a wskazowka mi pokazuje 15litrow nie wiem co sie dzieje za kazda pomoc z gory dziekuje.dzieki nara
dawid 100
Nowicjusz

• 22 Cze 2008, 23:29

Przypuszczam,że bak jest taki sam - nie jest wyższy i którszy,ani wąższy i dłuższy.Jeżeli jest taki sam,to być może albo jest słaba masa na tym czujniku,albo wyjmując go,niechcący go uszkodziłeś.Wyjmij ten niego masę i pozostałe dwa przewody,włącz stacyjkę i powolutku przesuwaj pływakiem - wskazówka powinna powoli się wysuwać.aż do końca.Jeżeli tak nie ma,to odłacz od tego czujnika te dwa przewody o przyłącz po kolei do masy.Po przyłożeniu jednego przewodu do masy powinna zaświecić się kontrolka rezerwy,a po przyłożeniu drugiego wskazówka wskaźnika powinna wysunąć się do końca,pokazując pełny bak.Jeżeli tak nie ma,to uszkodzony jest albo wskaźnik,albo instalacja.A jeżeli jest tak jak pisałem,to uszkodzony jest czujnik.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

23 Cze 2008, 21:20