Touran 1,9 TDI co to jest

14 Maj 2008, 22:58

Witam
Mam samochód jak w temacie, na podwoziu pod przednim siedzeniem pasażera znalazłem użebrowany element wyglądający jak filtr lub wymiennik ciepła, co to jest i do czego służy, z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam[/img]
Kryst
Nowicjusz

• 17 Maj 2008, 17:16

to chlodnica paliwa ,po to zeby paliwo z silnika (przelew)wracalo schlodzone do baku SZEROKIEJ DROGI
    darek80
    Nowicjusz

23 Cze 2008, 21:51

Witam
    Po 2 miesiącach użytkowania tego samochodu,pojawiło się coś co mnie zaniepokoiło: Podczas cofania słychać coś jakby pukanie skrzyni lub silnika o podwozie, podobnie sytuacja wygląda przy wolnej jeździe, do 20km/h i puszczeniu pedału przyspieszenia, w tym przypadku słychać jedno głośniejsze uderzenie, mechanika odwiedzę pod koniec tygodnia a chciałbym wiedzieć co to jest wcześniej, dodam, że samochód ma skrzynię DSG, z góry dzięki za odpowiedź co to może być.
    Kryst
    Nowicjusz

24 Cze 2008, 09:22

Na początek posprawdzaj poduchy i śruby mocujące silnik i skrzynię do podwozia/nadwozia.Sprawdz też mocowanie tłuminów do podwozia - to one często stukają jak się zerwią zawiesia.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Land Cruiser 1953 rok
      W 1953 roku w ofercie marki pojawia się nowy model: terenowa Toyota BJ, która niedługo później została przemianowana na Toyotę Land Cruiser – w odpowiedzi na brytyjskiego rywala, jakim wtedy był Land Rover. ...