Opel Frontera b - czy z włączonym reduktorem mogę skręcać?

23 Paź 2009, 20:56

Kupiłem opla fronterę B z 2000.Mam pytanie, czy w trakcie jazdy po bezdrożach z włączonym reduktorem mogę skręcać, czy muszę jechać prosto i czy w trakcie jazdy mogę przełączać biegi?
józef
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

23 Paź 2009, 21:57

po luźnej nawierzchni (polne drogi, szutry, błoto) możesz skręcać bez żadnych obaw.
zmieniać biegi też oczywiście można, a nawet trzeba :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

23 Paź 2009, 23:30

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
możesz skręcać, biegami mieszać co dusza zapragnie :wink: 2 podstawowe rzeczy jak się bawimy w terenie to sprzęgiełka w piastach zawsze zablokowane( LOCK, 4x4 albo inne oznaczenie) i reduktor zawsze włączamy na postoju :wink:
a jak na reduktorze wjedziesz na asfalt i nawet zawrózisz to nic mu się nie stanie.....od razu :mrgreen: trzeba się postarać żeby rozwalić reduktor :wink: i okazjonalne jeżdżenie po asfalcie na 4x4 nic mu nie zrobi,
raz na jakiś czas trzeba wrzucić 4x4 i reduktor, nawet jak w terenie nie jeździmy, żeby układ popracował :wink: i służył nam bezawaryjnie przez wiele lat :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...