Kupiłem opla fronterę B z 2000.Mam pytanie, czy w trakcie jazdy po bezdrożach z włączonym reduktorem mogę skręcać, czy muszę jechać prosto i czy w trakcie jazdy mogę przełączać biegi?
możesz skręcać, biegami mieszać co dusza zapragnie 2 podstawowe rzeczy jak się bawimy w terenie to sprzęgiełka w piastach zawsze zablokowane( LOCK, 4x4 albo inne oznaczenie) i reduktor zawsze włączamy na postoju a jak na reduktorze wjedziesz na asfalt i nawet zawrózisz to nic mu się nie stanie.....od razu trzeba się postarać żeby rozwalić reduktor i okazjonalne jeżdżenie po asfalcie na 4x4 nic mu nie zrobi, raz na jakiś czas trzeba wrzucić 4x4 i reduktor, nawet jak w terenie nie jeździmy, żeby układ popracował i służył nam bezawaryjnie przez wiele lat
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Wodorowa ciężarówka vs. ciężarówka z silnikiem Diesla Toyota pracuje nad pojazdami na wodorowe ogniwa paliwowe od 20 lat. Program rozwojowy przyspieszył w 2014 roku, kiedy na rynku zadebiutowała Toyota Mirai. Potem przyszedł czas na wodorowe autobusy i wózki widłowe, ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.