Kupiłem opla fronterę B z 2000.Mam pytanie, czy w trakcie jazdy po bezdrożach z włączonym reduktorem mogę skręcać, czy muszę jechać prosto i czy w trakcie jazdy mogę przełączać biegi?
możesz skręcać, biegami mieszać co dusza zapragnie 2 podstawowe rzeczy jak się bawimy w terenie to sprzęgiełka w piastach zawsze zablokowane( LOCK, 4x4 albo inne oznaczenie) i reduktor zawsze włączamy na postoju a jak na reduktorze wjedziesz na asfalt i nawet zawrózisz to nic mu się nie stanie.....od razu trzeba się postarać żeby rozwalić reduktor i okazjonalne jeżdżenie po asfalcie na 4x4 nic mu nie zrobi, raz na jakiś czas trzeba wrzucić 4x4 i reduktor, nawet jak w terenie nie jeździmy, żeby układ popracował i służył nam bezawaryjnie przez wiele lat
BMW 1602 Electric (1972) - samochód elektryczny Począwszy od 1969 r. BMW skonstruowało dwa eksperymentalne pojazdy na podstawie BMW serii 02 w celu przetestowania właściwości napędu elektrycznego w praktyce. Funkcję manualnej skrzyni biegów przejął silnik bocznikowy ...
Cofanie liczników w samochodach z karą pozbawienia wolności Rząd przyjął projekt nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym w którym za każde przekręcenie licznika będzie groziło od 3 miesięcy do pięciu lat więzienia. Za takie oszustwo odpowiadają zarówno kierowca, właściciel ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.