Opel Vectra A 1990 1.6 C16 NZ 75 KM, "kangurki", o

12 Gru 2009, 12:19

Witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów.
Jest to mój pierwszy post na tym forum i myślę że dzięki Waszej pomocy uda mi się rozwiązać problemy wyst w moim samochodzie, otóz:
mam problem z opdalaniem mojego samochodu, tzn trzeba kręcić rozrusznikiem bardzo długo aby odpalić samochód, jak już samochód odpali to ma nierównomierne obroty: wyje jak traktor ale póżniej jak go przygazuje to sa normalne, jak jadę drogą i wciskam pedał gazu to cos 'dławi" silnik, auto robi kangurki, słychac jakieś strzelanie z wydechu, dzieje się to zarówno na gazie jak i na benzynie. Zczytałe kod błędu silnika, pokazuje kod 33: czujnik ciśnienia w kolektrorze- za wysokie napięcie. Czy ktoś z Was miał podobne problemy?, od czego zacząć naprawę?, liczę na Waszą pomoc za co bardzo serdecznie dziekuję. Pozdro dla Wszystkich.

[ Dodano: Nie Gru 13, 2009 12:52 ]
Od wczoraj nikt nie kwapi się odpisać, trudno. Myślałem że znajdę tu pomoc ale się myliłem.
rf1978
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy
  • 08 Mar 2010, 15:12

Masz coś podobnego jak ja, sprawdź kopułkę, palec, przewody, świece i aparat zapłonowy.
    michal2409
    Początkujący

Miejscowość: Mniów (k. Kielc)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brak białych linii na jezdni - jak reagują kierowcy?
      Bardzo wielu kierowców nie stosuje się do obowiązujących limitów prędkości. Jak skłonić ich do ostrożniejszej jazdy w mieście? Można… usunąć białe linie oddzielające od siebie pasy ruchu na jezdni albo ...
      Zniżki na ubezpieczenie OC samochodu - jak je zdobyć?
      Zakłady ubezpieczeń przy kalkulacji ceny ubezpieczenia OC biorą pod uwagę wiele czynników. To od nich uzależnione jest to, ile zapłacisz za OC. Jednym z ważniejszych czynników, jakie mają znaczenie, są zniżki ...