Opel Vectra A 1990 1.6 C16 NZ 75 KM, "kangurki", o

12 Gru 2009, 12:19

Witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów.
Jest to mój pierwszy post na tym forum i myślę że dzięki Waszej pomocy uda mi się rozwiązać problemy wyst w moim samochodzie, otóz:
mam problem z opdalaniem mojego samochodu, tzn trzeba kręcić rozrusznikiem bardzo długo aby odpalić samochód, jak już samochód odpali to ma nierównomierne obroty: wyje jak traktor ale póżniej jak go przygazuje to sa normalne, jak jadę drogą i wciskam pedał gazu to cos 'dławi" silnik, auto robi kangurki, słychac jakieś strzelanie z wydechu, dzieje się to zarówno na gazie jak i na benzynie. Zczytałe kod błędu silnika, pokazuje kod 33: czujnik ciśnienia w kolektrorze- za wysokie napięcie. Czy ktoś z Was miał podobne problemy?, od czego zacząć naprawę?, liczę na Waszą pomoc za co bardzo serdecznie dziekuję. Pozdro dla Wszystkich.

[ Dodano: Nie Gru 13, 2009 12:52 ]
Od wczoraj nikt nie kwapi się odpisać, trudno. Myślałem że znajdę tu pomoc ale się myliłem.
rf1978
Nowicjusz

Miejscowość: Tychy
  • 08 Mar 2010, 15:12

Masz coś podobnego jak ja, sprawdź kopułkę, palec, przewody, świece i aparat zapłonowy.
    michal2409
    Początkujący

Miejscowość: Mniów (k. Kielc)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design
      Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...