Opel Vectra A Problemy z elektryką

20 Paź 2010, 21:04

Witam Wszystkich mam problem z Moją Vectra 1.6 1990 rok. Mianowicie chodzi oto że od sierpnia wymieniłem w niwj dużo części (moduł zapłonowy kopułke zapłonową cewke zapłonową palec cewke główną świece i przewody WN śilniczek krokowy wtrysk oraz kondensator cewki głównej) Mój problem polega na tym że na benzynie nie zapala a jak już jakimś cudem się to uda to pochodzi 5 sekund i gaśnie za każdym razem.Na gazie samochód jak jest zimny pali na dotyk poczym jak się nagrzeje nie zapala już na niczym.Pali się żółta lampla kontrolna jak sprawdzałem błędy komputera wykazało 42 i 45.Przy włączeniu świateł mijania obrotomierz szaleje a auto przygasa.Dodam żę byłem z moim problemem u gazownika elektryka i mechanika.Nikt niewie co może być przyczyną każdy wymyśla nowe części do wymiany.Może ktoś z Was miał podobne problemy i umie mi doradzić co mam zrobić. Z góry dziękuję i pozdrawiam:)
zonaty1986
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

21 Paź 2010, 16:09

zonaty1986 napisał(a):jak sprawdzałem błędy komputera wykazało 42 i 45

42 to brak impulsów z układu zapłonowego - sprawdź czujnik Halla
45 sonda lambda - sygnał mieszanki za bogaty
Sprawdź pompe paliwa lub jej przekaźnik do sprawdzenia też napiecie na wtrysku.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...