Wolne obroty Almera N 16 1.5 16V

23 Maj 2011, 11:50

Witam , mam zgryza z Nissanem Almera, silnik 1.5 16V. + LPG Obroty falują w zakresie 850-900, zarówno na lpg jak i benzynie. Wymieniony silniczek krokowy, Przeczyszczona przepustnica, zero błędów po podłączeniu pod kompa. Posprawdzane wszystkie podciśnienia, wymienione świece, cewki i przepływomierz sprawdzone, mimo to czy na ciepłym czy na zimnym występuje falowanie na wolnych obrotach. Auto ma moc, pali od strzała.
Zastanawiam się czy może być to jednak rozrząd, łańcuch, lub prowadnica zużyta,ale przecież powinnio wówczas wykazać błąd czujnika wałka rozrządu , natomiast tak się nie dzieje.
Auto ma przebieg 119tyś.km. Piszcie jak macie jakieś sugestie, bo mnie kończą się powoli opcje co to może być.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

23 Maj 2011, 21:20

jezeli rytmicznie faluje to moza sie przyjrzec rozrzadowi ale jezeli sporadycznie raz tak raz inaczej to musi byc cos z zaplonem
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska

23 Maj 2011, 21:56

Faluje właśnie rytmicznie, także skłaniam się do rozrządu tylko trochę koszta mnie niepokoją jeżeli to nie będzie to.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

23 Maj 2011, 22:36

w sumie miedzy 850 a 900 to nie ma tragedii jak na auto z gazem no chyba ze ci to bardzo przeszkadza takze pomysl nad tym
Kochaj i szanuj swoje auto a wzamian sie odwdzieczy:)
kamilszczak00
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotowano Toyotę GT86 do programu Top Gear?
    Nowa Toyota GT86 została obsadzona w roli samochodu dla celebrytów w programie Reasonably Fast Car firmowanym przez Top Gear. Żeby samochód dobrze się spisał na słynnym torze testowym Top Gear, Toyota postanowiła ...