Opel Vectra B - Zawieszenie

04 Cze 2008, 17:47

witam wszystkich mam pytanko dotyczace zawieszenie w oplu vectra b.jest taka sprawa ze cos skrzypi mi w tylnim kole gdy przejezdzam przez tory albo na jakiejs nierownosci.ale gdy poleje woda zawieszenie albo jest w sniegu to nie skrzypi nic i stuka cos mi w kole gdy szbciej jade po dziurach a gdy samochod jest naladowany z 3 osoby z tylu to juz nie slychac zadnych stokow.jesli mozecie mi powiedziec co to jest to z goru dzierki
liteon
Nowicjusz

• 25 Cze 2008, 13:23

Witam

Ja też mam Vectre i miałem taki sam problem, coś stukało mi w tylnym kole jak jechałem po dziurach, okazało sie ze są do wymienia jakieś tulejki, i to dlatego tak klepało, mechanik mówił ze to przypadłość opli. Może w twoim przypadku jest to samo?
    Koko Dżambo i do przodu...!
    crysis
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Lipnica wielka

30 Cze 2008, 15:18

liteon napisał(a):witam wszystkich mam pytanko dotyczace zawieszenie w oplu vectra b.jest taka sprawa ze cos skrzypi mi w tylnim kole gdy przejezdzam przez tory albo na jakiejs nierownosci.ale gdy poleje woda zawieszenie albo jest w sniegu to nie skrzypi nic i stuka cos mi w kole gdy szbciej jade po dziurach a gdy samochod jest naladowany z 3 osoby z tylu to juz nie slychac zadnych stokow.jesli mozecie mi powiedziec co to jest to z goru dzierki

Witam
    Jeśli chodzi o zawieszenie a sam wymieniałem.
    kazik20
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Renowacja, naprawa podsufitki w samochodzie - instrukcja
      Naprawa podsufitki w samochodzie wymaga od nas trochę pracy i myślę że większość osób wiedząc jak to zrobić poradziła by sobie z takim problemem. Opiszę jak naprawić podsufitkę od której zaczyna odpadać materiał ...