Opel Vectra B - Zawieszenie

04 Cze 2008, 16:47

witam wszystkich mam pytanko dotyczace zawieszenie w oplu vectra b.jest taka sprawa ze cos skrzypi mi w tylnim kole gdy przejezdzam przez tory albo na jakiejs nierownosci.ale gdy poleje woda zawieszenie albo jest w sniegu to nie skrzypi nic i stuka cos mi w kole gdy szbciej jade po dziurach a gdy samochod jest naladowany z 3 osoby z tylu to juz nie slychac zadnych stokow.jesli mozecie mi powiedziec co to jest to z goru dzierki
liteon
Nowicjusz

• 25 Cze 2008, 12:23

Witam

Ja też mam Vectre i miałem taki sam problem, coś stukało mi w tylnym kole jak jechałem po dziurach, okazało sie ze są do wymienia jakieś tulejki, i to dlatego tak klepało, mechanik mówił ze to przypadłość opli. Może w twoim przypadku jest to samo?
    Koko Dżambo i do przodu...!
    crysis
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Lipnica wielka

30 Cze 2008, 14:18

liteon napisał(a):witam wszystkich mam pytanko dotyczace zawieszenie w oplu vectra b.jest taka sprawa ze cos skrzypi mi w tylnim kole gdy przejezdzam przez tory albo na jakiejs nierownosci.ale gdy poleje woda zawieszenie albo jest w sniegu to nie skrzypi nic i stuka cos mi w kole gdy szbciej jade po dziurach a gdy samochod jest naladowany z 3 osoby z tylu to juz nie slychac zadnych stokow.jesli mozecie mi powiedziec co to jest to z goru dzierki

Witam
    Jeśli chodzi o zawieszenie a sam wymieniałem.
    kazik20
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
      Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...
      BMW ActiveE (od r. 2010) - samochód elektryczny
      Na początku 2010 r., zaledwie rok po debiucie MINI E, BMW Group poczyniła kolejny wielki krok w kierunku opracowania pojazdów produkcyjnych o zerowym poziomie emisji spalin w postaci światowej premiery BMW Concept ...