Witam. Mam pytanko zwiazane co do rozmiaru kol na zime do opla vectry c gts 1.8. Czy kupic felgi 15 i do nich opony zimowe,czy lepiej 16??? i jaki rozmiar opon,czy 195/65 wystarcza? I drugie pytanie ,czy opony bieznikowane nadaja sie do jazdy?? czy nie oszczedzac i kupic normalne oponki.. dzieki
Ubezpieczenie autocasco 2019 - jak wybrać i kupić AC w 2019? Ubezpieczenie autocasco nie jest obowiązkowe, jednak warto je kupić. Pozwala ona uniknąć nieprzyjemnych konsekwencji pewnych zdarzeń drogowych, które wyniknęły z winy kierowcy. AC obejmuje też często skutki działania ...
Jakie paliwo wybrać, by auto odpaliło w każdych warunkach? Po polskich drogach jeździ ponad 19 milionów samochodów, co oznacza, że statystycznie co drugi Polak posiada auto. Mimo to, wiedza na temat tego, jakie paliwo jest najlepsze dla naszego auta w okresie zimowym, ...
Tu masz wszystkie rozmiary z homologacją do Twojego Opla : [link wygasł]. Ja bym raczej kładł albo 15 albo 16 cali. Ale wszystkie rozmiary są zatwierdzone przez Opla i pamiętaj o indeksach nośności i prędkości
Cześć , mam pytanie szukam opon na zimę i zdecydowałem się na 15 jeśli chodzi o szczególy tak :195/65 R15 91T tyle że kolega wcześniej napisał żeby zwracać uwagę na indeksy itd a wg stronki z tego linku do auta Vectra C GTS 1.8 16V 122 (Od 2002) przypisane są 195 65 R15 91 V , czy jeśli założę oponki z końcówką T a nie V czy na czymś stracę?auto będzie sie gorzej prowadziło? Ps.dodam tylko że aktualnie vectra stoi na alu 215/50/17 będe wdzięczny za podpowiedzi Pozdrawiam
Wielkie dzięki panowie za odpowiedzi ,dzisiaj już założyłem CONTINENTAL ContiWinterContact TS850 195/65 R15 91T co do kosztów wyszło mi nie całe 1038 zł .
Z wyprzedzeniem czasu spytam się od razu o letnie ,może macie większe doświadczenie i moglibyście doradzić jakie opcjonalnie mogę założyć na alu "17".
No jak tam Uniroyal najlepsze? Najlepsze wg. subiektywnych odczuć. Zależy jaki masz budżet i oczekiwania. Wiesz ile marek jest na rynku? http://www.rezulteo-opony.pl/marki-opon Trzeba pamiętać o dobrych rozmiarach z indeksami prędkości i nośności i ustalić budżet to podstawa przed zakupem opon zimowych czy opon letnich.
Ze średniej półki sa najlepsze. Jeździłem wieloma autami z różnymi oponami i zawsze z Uniroyalami było mi najlepiej - w poprzednim aucie je miałem, mam teraz w obecnym najwyższy model i jestem bardzo zadowolony - dodatkowo jeździłem w obu autach na oponach innej marki i...nie ma co równać ich do uniroyali.
A ktoś wie dokładnie, ile jest marek opon na rynku? Nie sądzę. Zresztą to zbędna wiedza. To prawda, że Uniroyale są prawdopodobnie najlepszymi oponami ze średniej klasy.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.