Opel vectra C

12 Lip 2008, 14:15

Mam zamiar kupić OPLA VECTRE C z 2002 roku. Silnik 2.2 tdi 125 Km. przebieg niby 155 tys. auto jest sprowadzone z Włoch. Co sądzicie?
marq90
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

15 Lip 2008, 14:59

tez planuje sprowadzic viki C ale z silnikiem 1,9 bo tak mi polecono i to nie jedna osoba lecz wiele podobno sa mniej awaryjne .co do samochodow z wloch to malo sie slyszy o ich sprowadzaniu stamtad.wiec nie doradze a tak poza tym to autko to chwala .polecam
lena
Nowicjusz

Miejscowość: slask

15 Lip 2008, 22:38

Co do Vectry, to jest moje auto marzenie...
Z tym, ze tez slyszalem ze 1.9 diesel sa lepsze.
Mniej awaryjne.

Co do auta z Wloch to trzeba uwazac, bo makaroniarze nie za czesto dbaja
o auta. Delikatnie mowiac ;)
Ale zawsze trzeba auto dobrze poogladac.

Tak sie sklada,ze ja mam Astre sprowadzona z Wloch i naprawde wnetrze zadbane. OD razu mi sie spodobalo.
Co do silnika przekonam sie jak pojezdze z rok :D
Na razie zrobilem 5000 km.
Litas
Początkujący

Miejscowość: Cieszyn

15 Lip 2008, 23:16

Silnik 2.2 DTI to konstrukcja Oplowska, miewa problemy z pompą wtryskową, koszt naprawy może przekroczyć kilka tyś zł. Silnik 1.9 CDTI to silnik JTD Fiata (tylko nazwa zmieniona) dlatego jest polecany. Wg mnie jest to jedna z lepszych jednostek dostępnych na rynku.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

17 Lip 2008, 12:38

Niedawno zmienilem autko wlasnie na Viki C 2004 1.8 benzyna (122KM) i jestem pozytywnie zaskoczony wykonaniem wnetrza, dynamika auta i wlasciwosciami jezdnymi no i jak narazie jezdze, jak to mowia pojezdzimy-zobaczymy. W przyszlym tyg jade wymienic rozrzad - noo trzeba.
Przed zakupem tez duzo myslalem nad 2.0 TDi 2002, 03 ale trafila sie benzyna z fajnym wyposazeniem i za dobra cene no i padlo na nia.
tomur79
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

26 Sty 2009, 17:39

Co bardziej doradzacie ? Vectre C 1.8 czy 1.9 CDTI ? Wydaje mi się, że 1.6 (105KM.) będzie za słaby. Chce kupić auto dla żony. Nie jeździ dużo. Lubi bezpieczną i ekonomiczną jazde. Co myślicie ??
masiu4
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mazda 3 - kompaktowy hatchback do miasta
    Zainteresowani zakupem Mazdy 3 z automatyczną skrzynią biegów mają do wyboru jedną jednostkę – 120-konny silnik o pojemności dwóch litrów. Według danych producenta jego spalanie wynosi 5,6 l/100 ...

26 Sty 2009, 18:38

Zawsze jak ktoś mówi o vectrze że dobry samochód to przypomina mi się krótki test tego samochodu przez Clarksona w programie Top Gear, co prawda inna wersja niż większość chce kupić ale mnie skutecznie zniechęca do tego auta. Szczególnie zwróćcie uwage od 2minuty.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LivTNrooT4Y[/youtube]
pirlo333
Początkujący

27 Sty 2009, 19:00

ja miałem vectre z silnikiem 1.9 DCi 150 km , chodziła jak marzenie ... tylko że koło dwumasowe poszło , podobno w 1.9 to częsty przypadek , albo chociaż w tej wersji 150 KM
marcinx26
Aktywny
Awatar użytkownika