Opel Vectra - zawory

09 Lut 2007, 20:37

mam pytanie kupiłęm opla vectra A 92 pół roku temu i teraz slysze klepanie zaworow jak rozpoznac czy to sa hydrauliczne czy zwylke i czy wogole w tych typach moga byc hydrauliczne dzieki za pomoc
mcgroch
Nowicjusz

• 11 Lut 2007, 09:49

Witam , Vectra ma regulacje zaworów hydrauliczne. Pozdrawiam Tomek
    tomala2301
    Początkujący

Miejscowość: dolnyśląsk

11 Lut 2007, 10:39

czyli czeka mnie wymiana zaworow ale wszystkich czy tylko te ktore klepia?drogi jest taki biznes?
    mcgroch
    Nowicjusz

11 Lut 2007, 15:24

Nie wymieniasz zaworów , jak już coś to zaczął bym od sprawdzenia wałka rozrządu , a jak już wymieniać to wymieniasz popychacze hydrauliczne , a niepamiętam jaka jest cena jednego popychacza hydraulicznego. Jutro się dowiem to Ci napisze ile kosztuje taki popychacz . Pozdrawiam Tomek , a są też takie dziwigienki na popychaczach i na zawór to też trza by było sprawdzić
    tomala2301
    Początkujący

12 Lut 2007, 12:29

super jakbys mogl to dla mnie sprawdzic to bede bardzo wdzieczny pozdrawiam Marcin :)
    mcgroch
    Nowicjusz

12 Lut 2007, 12:32

aha a orientujesz sie moze jaka to moze byc przyczyna swieci mi sie caly czas kontrolka ABS zapalila sie jak zaczolem hamowac czy to cos moze byc powaznego?
    mcgroch
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Alpine A110
      Przez kilka ostatnich lat słyszało się tylko o znikaniu kolejnych marek. W końcu mamy jakąś reaktywację. Francuski Alpine (nie, nie producent car audio) przedstawił model A110 nawiązujący do protoplasty. Technicznie - 1,8 ...

12 Lut 2007, 18:00

Z tą kontrolką abs to może być , że padł Ci któryś czujnik abs przy kole , najczęściej one padaję. Pozdrawiam sorki dzisiaj nie miałem jak sprawdzić ceny tych popychaczy hydraulicznych , jutro postaram się dowiedzieć.
    tomala2301
    Początkujący

18 Lut 2007, 16:18

sorry ze ci zawracam glowe ale w jaki sposob mozna sie tego pozbyc tzn jak w domowy sposob naprawc te abs zeby ta kontrolka nie swiecila?pozdrawiam: :)
    mcgroch
    Nowicjusz

18 Lut 2007, 16:28

Sprawdź najpierw przewody od abs od kół , może masz któryś z przewodów przerwany , sprawdź czujniki abs czy nie są za mocno zasyfiałe jak coś to je przeczyść.
    tomala2301
    Początkujący