Może ja się wypowiem w końcu użytkuję Astrę III.
Jak dla mnie auto jest super, posiadam wersje 5dz, poz tym wszystko jest takie same. Materiały bardzo dobrej jakości, bogate wyposażenie, sztywne zawieszenie, ładnie wchodzi w zakręty no i przede wszystkim ładny. Za pierwszy przegląd zapłaciłem 300zł tzw. okresowy czyli po roku. Zobaczymy jak będzie dalej. Nie którzy twierdzą że ma dużo elektroniki i to w końcu kiedyś padnie, ale ja nie mam żadnych problemów, zresztą mamy takie czasy że każde nowoczesne auto ma dużo elektroniki.
Mam podstawowy silnik 1,4 90Km, w sedanie jako aucie rodzinnym może być trochę mało polecałbym jednostkę 1,6.
Mimo że posiadam Astrę i jestem z niej zadowolony na twoim miejscu wybrałbym Toyotę, mam do tej marki ogromne zaufanie. Zresztą mieliśmy w rodzinie Camry trzeba przyznać jej bezawaryjność. Może Corolla nie wygląda tak efektownie jak Astra (wg. mnie najładniejszy sedan z kompaktów), ale to sie nie liczy, ważne że Toyota robi auta na lata, niezniszczalne-bezawaryjne.
Drugim argumentem jest liczba sprzedawanych aut. Toyota bije rekordy na Świecie.
Jeśli będziesz miał jakieś pytania w sprawie Astry to pisz. Pozdrawiam