REKLAMA
Witam, rozglądam się za autem z niewielkim silnikiem benzynowym 1.4-1.6 w kwocie około 4000-4500zł - max. Będzię to mój pierwszy samochód więc chciałem prosić Was o opinie o modelach jakie zaraz wymienię. Nie ukrywam że zależy mi na rozsądnym spalaniu, w miarę żwawym silnikiem i jako takiej bezawaryjności, ale także na w miarę nowoczesnej stylistyce.
Moje propozycje:
- Mazda 323F BA z silnikiem 1.5 (1994-1998)
- Rover serii 200, 214 silnik 1.4 ew. 1.6
- Opel Vectra B silnik 1.6
- Citroen Xsara silnik 1.4
Kwota jaką mogę przeznaczyć na samochód jest stosunkowo niewielka (proszę nie pisać dozbieraj i kup coś lepszego) i były by to egzemplarze prawdopodobnie z uboższym wyposażeniem, większym przebiegiem ale czy da radę wyhaczyć coś rozsądnego w tej cenie? Oczywiście patrzyłem na ceny na allegro i daje radę znaleźć egzemplarze ww modeli w tej kwocie.
Szczególnie interesuje mnie Xsara bo dopiero ostatnio zacząłem się nią interesować i nie mogę znaleźć o niej rozsądnych informacji oraz vectra, kolega ma w rodzinie prawie od nowości i nie wyeksplatowaną więc tylko leje benzynę i jeździ, a ciekaw jestem czy w tej cenie da radę znaleźć coś w miarę przyzwoitego.
Proszę o opinie na temat ww modeli! Ewentualnie o podpowiedź jakiś alternatyw, ale nie interesują mnie golfy, swifty, oraz colty. Dobrą opcją wydaje się być Honda Civic V z silnikiem 1.4 ale o niej można znaleźć sporo informacji.
Z góry dzięki.