Opinie o autach do ~4000zł

27 Cze 2011, 13:10

Witam, rozglądam się za autem z niewielkim silnikiem benzynowym 1.4-1.6 w kwocie około 4000-4500zł - max. Będzię to mój pierwszy samochód więc chciałem prosić Was o opinie o modelach jakie zaraz wymienię. Nie ukrywam że zależy mi na rozsądnym spalaniu, w miarę żwawym silnikiem i jako takiej bezawaryjności, ale także na w miarę nowoczesnej stylistyce.

Moje propozycje:
- Mazda 323F BA z silnikiem 1.5 (1994-1998)
- Rover serii 200, 214 silnik 1.4 ew. 1.6
- Opel Vectra B silnik 1.6
- Citroen Xsara silnik 1.4

Kwota jaką mogę przeznaczyć na samochód jest stosunkowo niewielka (proszę nie pisać dozbieraj i kup coś lepszego) i były by to egzemplarze prawdopodobnie z uboższym wyposażeniem, większym przebiegiem ale czy da radę wyhaczyć coś rozsądnego w tej cenie? Oczywiście patrzyłem na ceny na allegro i daje radę znaleźć egzemplarze ww modeli w tej kwocie.

Szczególnie interesuje mnie Xsara bo dopiero ostatnio zacząłem się nią interesować i nie mogę znaleźć o niej rozsądnych informacji oraz vectra, kolega ma w rodzinie prawie od nowości i nie wyeksplatowaną więc tylko leje benzynę i jeździ, a ciekaw jestem czy w tej cenie da radę znaleźć coś w miarę przyzwoitego.

Proszę o opinie na temat ww modeli! Ewentualnie o podpowiedź jakiś alternatyw, ale nie interesują mnie golfy, swifty, oraz colty. Dobrą opcją wydaje się być Honda Civic V z silnikiem 1.4 ale o niej można znaleźć sporo informacji.

Z góry dzięki.
pieroni
Nowicjusz

Miejscowość: internet

27 Cze 2011, 15:15

Mazda jak i Vectra nie za te pieniądze.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Cze 2011, 15:30

A Citroen Xsara?
pieroni
Nowicjusz

27 Cze 2011, 18:40

Z początku produkcji jak najbardziej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Cze 2011, 18:32

Weź pod uwagę jeszcze Fiata Brave,to też samochód który napewno Cię zainteresuje. A poza tym zerknij na ten wątek
pierwszy-samochod-5-tys-silnik-maks-1-3-vt47352.htm#p294924
Bopss
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki

28 Cze 2011, 19:12

W tym wątku nic nie ma oprócz tego że punto II nie kupi się za te pieniądze... A Fiat Brava mnie raczej nie interesuje tak samo jak inne fiaty.

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć jeszcze na temat samochodów jakie podałem? A może Ibiza I? Co sądzicie. A ten Roverek miał ktoś i ta Xsara bardzo awaryjna? Z góry thx.
pieroni
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

28 Cze 2011, 22:56

Rover będzie miał drogie części.Ibiza I jak najbardziej tylko patrz na rudą bo już coraz ciężej o zdrowy egzemplarz.
Barol
Awatar użytkownika