Pomoc w wybraniu samochodu.

27 Cze 2011, 06:14

Witajcie !
Dziś mam do was prośbę, ponieważ szukam średniej wielkości samochodu do 3,5 tys złotych. Dodam że będzie to moje pierwsze auto, więc bardzo dużo nie wymagam. Przejrzałem już wiele ofert i na oku mam następujące auta:

- Honda Civic V
- Mitshubishi Colt
- Seat Ibiza
- Opel Corsa B
- Volkswangen Golf III

Myślę że któreś z tych aut będzie dobrym samochodem na pierwszy pojazd. Prosiłbym was o doradzenie co kupić, jeżeli macie jeszcze dla mnie jakieś inne modele to proszę śmiało pisać. :) Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. :)
Macca
Obserwowany

27 Cze 2011, 07:22

uzyj wiekszych liter i w ogole pokoloruj posta - bedzie czytelniejszy i latwiej bedzie sie go czytalo ;)
viwaldi

27 Cze 2011, 08:15

Civic V i Golf III nie za te pieniądze,reszta jak najbardziej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Cze 2011, 15:21

Golfa III z początku produkcji uda Ci się znaleźć, benzynkę 1.6 najlepiej. Uważać musisz korozję podłogi i tylnej klapy na podszybiu.
Może jakiś Lanos by się znalazł po stargowaniu ceny, a z listy to Corsa B i Colt to całkiem niezłe propozycje na pierwszy samochód.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

27 Cze 2011, 17:02

Polonez Caro Plus 1.6 GSI
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

28 Cze 2011, 18:37

Nie chce nic mówić,ale masz za mały budżet aby myśleć o tych markach.. Każdy z nich będzie w opłakanym stanie,bo czy kupisz Honde Civic za 3 tyś zł? Oczywiście że tak,tyle ze pojeździsz przez kilka miesięcy i tyle samo dasz za naprawde,wiec to średni interes. Zastanów się nad czymś innym jak np fiat Brava lub Lanos. W tej cenie jak najbardziej tak.
Bopss
Nowicjusz

Miejscowość: Suwałki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

28 Cze 2011, 22:55

Brava i Lanos również nie za te pieniądze,Lanosa może i kupi ale w najuboższym wyposażeniu i może lekko podpiłowanego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012