jiGsaw napisał(a):To może obejrzyj sobie testy i filmiki z praktyki właśnie to zobaczysz o czym jest mowa. Ale oczywiście tamci ludzie to też teoretycy.
![Rolling Eyes :roll:]()
Tylko, że żaden z Was nie miał xDrive, więc w tej kwestii jesteście tak samo teoretykami jak ja. Z resztą jakby coś trzeba było mieć aby móc się wypowiedzieć to fora by nie istniały.
xDrvie nie mialemale mialem 335D. Jak mi robili u Misiaka w krakowie skrzynie na gwarancji to dostalem na 3dni x3 2.0d 177koni a jako ze jestem upalaczem to troche sie tym bawilem i faktycznie ten naped nie jest zły, ale jest odczuwalana róznica na kozysc Subaru czy audi. Jesli ktos sie nie lubi czasem gdzies pojezdzic w zimie po szybkich partyjkach zakrętów czy torach to xDrive mu wystarczy.
Natomiast jesli ktos chce miec czasem mega banana na dojazdach do pracy to niech kupi sobie albo legacy albo audi a4 2.0TFSI Quattro.
jIgisaw, wszystkie te filmiki gdzie np Audi nie mogło wyjechac na rampe a BMW wyjechało
np ten:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8VrM[/youtube]
zauwaz jakie reklamy wiszą na tych rampach i jaka tam jeden pan ma koszulke. Myslisz, ze w takim Q5 czy X3 trudno jest cos namieszac? wystarczy wyciagnac jeden glupi bezpiecznik czy cos i auto juz moze swirować, wystarczy ze osoba ktora wjezdzala na rampe lekko trzymała hamulec ręczny i juz wtedy komputer w aucie swiruje:) wiec takie tesciki są nie obiektywne i sa tylko glupią teorią.
Tak sie składa ze wspolpracuje z najbardziej znanymi i renomowanymi servisami ( Nie aso ) w polsce, ktore zajmują sie budową, strojeniem auto sportowych ale nie tylko. Np 4turbo, Vtec , Maptek i czesto na róznego typu pojezdzafkach upalam przerózne samochody, i nie sa to ludzie amatorzy tylko kierowcy rajdowi albo wyscigowi jedni bardziej znani drudzy mniej i uwierz ze w takim srodowisku takie napędy jak xDrvie, 4matic, 4motion poprostu nie istnieją, takie napędy sprawdzaja sie na miescie, na lekkich podjazdach a nie na hardcorowych lodowiskach czy w górach.
A co do czeskiego testu ktory wrzucilem, myslisz ze jestem na tyle glupi zeby sobie zaprzeczac? Tam wyraznie gosc mówi na koncu jesli rozumiesz troche czeski, ze xDrive wygrywa jednym punktem ze wzgledu na praktycznosc.