Osobowe 4x4

20 Sty 2011, 18:22

Nie tylko, ale również na opiniach użytkowników, a filmiki to sam wklejałeś, no ale Ci nie wyszło. :lol:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Sty 2011, 18:24

Nie tylko... przecież kilka razy jako pasażer jechał autem z napędem na 4 koła :-D
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

20 Sty 2011, 18:26

Pewnie autobusem miejskim ktory mial napędzane 2 tylne osie :lol:
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

20 Sty 2011, 18:38

Na tym wasze argumenty się kończą, z faktami się nie wygra, więc nawet rozumiem ten słomiany zapał.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 18:45

My jesteśmy praktykami, a Ty ? Nie ma sensu dyskutować z kimś kto swoją wiedze opiera na broszurkach reklamowych i filmikach. W tej dyskusji jesteś najmiej kompetętną osobą do przedstawiania jakichkolwiek opini na temat napędów 4x4. Ja miałem nive, 100 quattro, terrano II, CR-V, Forka. Ty jakie masz doświadczenie z napędami 4x4 ? Pare razy na fotelu pasażera i kilka filmików na YT. Więc nie wypowiadaj się więcej w tym temacie.
AreBie
Aktywny

20 Sty 2011, 19:14

To może obejrzyj sobie testy i filmiki z praktyki właśnie to zobaczysz o czym jest mowa. Ale oczywiście tamci ludzie to też teoretycy. :roll: Tylko, że żaden z Was nie miał xDrive, więc w tej kwestii jesteście tak samo teoretykami jak ja. Z resztą jakby coś trzeba było mieć aby móc się wypowiedzieć to fora by nie istniały.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

20 Sty 2011, 21:19

Jeśli potrzebujesz auta tylko na asfalt to może byc BMW lub Subaru, jednak jeśli chcesz czasami zjechać z drogi asfaltowej gdzieś w sypki śnieg, błoto, itd to tylko i wyłacznie Subaru.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

20 Sty 2011, 21:55

jiGsaw napisał(a):To może obejrzyj sobie testy i filmiki z praktyki właśnie to zobaczysz o czym jest mowa. Ale oczywiście tamci ludzie to też teoretycy. :roll: Tylko, że żaden z Was nie miał xDrive, więc w tej kwestii jesteście tak samo teoretykami jak ja. Z resztą jakby coś trzeba było mieć aby móc się wypowiedzieć to fora by nie istniały.

xDrvie nie mialemale mialem 335D. Jak mi robili u Misiaka w krakowie skrzynie na gwarancji to dostalem na 3dni x3 2.0d 177koni a jako ze jestem upalaczem to troche sie tym bawilem i faktycznie ten naped nie jest zły, ale jest odczuwalana róznica na kozysc Subaru czy audi. Jesli ktos sie nie lubi czasem gdzies pojezdzic w zimie po szybkich partyjkach zakrętów czy torach to xDrive mu wystarczy.

Natomiast jesli ktos chce miec czasem mega banana na dojazdach do pracy to niech kupi sobie albo legacy albo audi a4 2.0TFSI Quattro.

jIgisaw, wszystkie te filmiki gdzie np Audi nie mogło wyjechac na rampe a BMW wyjechało
np ten:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HvqQuC_8VrM[/youtube]
zauwaz jakie reklamy wiszą na tych rampach i jaka tam jeden pan ma koszulke. Myslisz, ze w takim Q5 czy X3 trudno jest cos namieszac? wystarczy wyciagnac jeden glupi bezpiecznik czy cos i auto juz moze swirować, wystarczy ze osoba ktora wjezdzala na rampe lekko trzymała hamulec ręczny i juz wtedy komputer w aucie swiruje:) wiec takie tesciki są nie obiektywne i sa tylko glupią teorią.

Tak sie składa ze wspolpracuje z najbardziej znanymi i renomowanymi servisami ( Nie aso ) w polsce, ktore zajmują sie budową, strojeniem auto sportowych ale nie tylko. Np 4turbo, Vtec , Maptek i czesto na róznego typu pojezdzafkach upalam przerózne samochody, i nie sa to ludzie amatorzy tylko kierowcy rajdowi albo wyscigowi jedni bardziej znani drudzy mniej i uwierz ze w takim srodowisku takie napędy jak xDrvie, 4matic, 4motion poprostu nie istnieją, takie napędy sprawdzaja sie na miescie, na lekkich podjazdach a nie na hardcorowych lodowiskach czy w górach.

A co do czeskiego testu ktory wrzucilem, myslisz ze jestem na tyle glupi zeby sobie zaprzeczac? Tam wyraznie gosc mówi na koncu jesli rozumiesz troche czeski, ze xDrive wygrywa jednym punktem ze wzgledu na praktycznosc.
Ostatnio edytowany przez MajkPZM, 21 Sty 2011, 01:05, edytowano w sumie 1 raz
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

20 Sty 2011, 22:26

Ale ja już Ci przyznałem rację, że w rajdach itp. lepiej się sprawdza sztywno zestrojona mechanika, a na codzień xDrive, tak jak koleś w teście powiedział. Ten głupi xDrive pozwala Ci przekazać cały moment na jedno koło, a to jest ważniejsze dla przeciętnego kowalskiego jak wjedzie w zaspę i nie będzie mógł z niej wyjechać, a szczęśliwie się okaże, że jedno koło ma dobrą przyczepność. Abstrahując już od tego, że BMW wygrało wyścig na śniegu na pewnym odcinku w tym czeskim teście, tak wiem, że Subaru przecierało szlak i na pewno coś na tym straciło...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 22:29

BMW wyjedzie z dużej zaspy? Widziałem jak BMW się zakopało w kopnym sniegu. Akurat tutaj Subaru sobie znacznie lepiej poradzi.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

20 Sty 2011, 22:30

Ale BMW nie moze dać mocy tylko na jedno koło. Moze conajwyzej dac caly moment na jedną OŚ :)
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

20 Sty 2011, 22:36

Może dać na jedno koło właśnie, tutaj przewaga xDrive i tej "elektroniki". No, ale ciężko to do Was dociera, mimo kilku stron i kilku tematów o tym. :roll:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 22:44

Może być nawet napęden na cztery koła z napędzanymi tylko dwoma kołami :-D
AreBie
Aktywny

20 Sty 2011, 22:44

jiGsaw napisał(a):Może dać na jedno koło właśnie, tutaj przewaga xDrive i tej "elektroniki". No, ale ciężko to do Was dociera, mimo kilku stron i kilku tematów o tym. :roll:

Nikt o tym nie mowil, to tylko ty sie nakrecasz i o tym mowisz ale ty sie nie liczysz bo Ty jestes nikim w tym temacie jak juz wczesniej napisalem, wiec idąc na logike jak moze do nas cos docierac skoro "nikt" o tym nie mówił?
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

20 Sty 2011, 22:46

Jak masz zamiar mi ubliżać to daj sobie siana, to tylko pogrąża Ciebie i Twój brak argumentacji wobec faktów.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika