Witam
Przyszedł czas, w którym to i ja zdołałem odłożyć skromne 12 tysięcy na swoje pierwsze własne cztery kółka. Jednak długi czas wyrzeczeń i weekendów bez browarka z kumplami zaowocował problemem, a mianowicie nie mam pojęcia, jaki samochód kupić?
Chciałbym w miarę bezawaryjny samochód, którego eksploatacje przeżyje portfel zwykłego zjadacza chleba
![Wink ;)]()
raz w tygodniu mam do przebycia odległość z Wisły do Częstochowy i spowrotem, poza tym auto będzie służyło do jazdy miejskiej np. wypad z dziewczyna do kina na miasto czy na zakupy.
Przeglądam oferty, czytam opinie i tylko mam po tym większy bałagan w głowie, więc proszę o pomoc.
Chciałbym do 12 tysięcy auto na gaz, ewentualnie do 10tyś. na benzynę, bo z czego się orientuje założenie gazu to koszt +, - dwóch tysięcy
Zastanawiałem się nad Audi A4, Fiatem Punto albo Stilo, Toyotą Avensis bądź Skodą Fabia
Który wybrać i z jakim silnikiem ??
Reasumując: Koszt auta z gazem 12 tysięcy, niskie koszty eksploatacji, auto na trasę i po mieście.
Z góry przepraszam za niedopatrzenia z mojej strony, to pierwszy post przyszłego kierowcy wiec mam nadzieje, że przymrużycie oko
PS. Wiem ze jest parę postów o samochodach w tym przedziale cenowym, ale myślę, że każdy ma potrzebę indywidualnego rozpatrzenia jego sytuacji i nie zawsze przedział ceny to jedyny dylemat