REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Przycisk AC to klimatyzacja, jak jest wciśnięty to będzie włączona a do tego jak wciśniesz AUTO to będzie wszystko sterowane automatycznie w zależności od temperatury jaką ustawiłeś.Mlleko napisał(a):Jestem ciekawy co oznacza takie A.C czy na przykład co mi daje jeżeli będę miał wciśnięty przycisk Auto
Jest sens przejechać się co jakiś czas. Ja myślę że najlepiej to robić jak będzie sucho co około 1,5 tygodnia. Dobrze wtedy zrobić kilkanaście km tak żeby popracowały klocki i inne elementy w samochodzie. Generalnie jak samochód stoi nie używany to gorzej się niszczyMlleko napisał(a):jeżeli auto będzie stać w garażu 2 miesiące bez kompletnego używania go, to czy mam dajmy na to po 2 tygodniach odpalić go na chwilę czy to nie ma sensu?
ja w BMW rownież caly czas na automacie ale w większości aut to AUTO mocno drażni bo jak startujesz to nawiew dmucha na maxa i to dłuższy czas a dopiero potem powoli zmniejsza tempo a jeszcze jak jest głośny nawiew to całkiem kaplica. W Ibizie kobity nie dało się na automacie funkcjonować ale co do funkcji to tak jak koledzy mówią A/C manualanie włączasz/wyłączasz klimę a AUTO to już nazwa mówi sama za siebie, przykładowo ustawiasz temp. 21 stopni i automatycznie taką temperaturę Ci utrzymuje, jak trzeba to grzeje jak trzeba to chłodzi.Kacper napisał(a):Moim zdaniem to najlepsze ustawienie i wtedy nie musisz pamiętać o tm żeby włączać od czasu do czasu klimatyzację żeby sprężarka popracowała. Ja cały rok jeżdżę na auto.
Kao napisał(a):ale w większości aut to AUTO mocno drażni bo jak startujesz to nawiew dmucha na maxa i to dłuższy czas a dopiero potem powoli zmniejsza tempo
Jak jest mocno nagrzane wnętrze to chwilę to trwa ale potem ładnie cicho pracuje jak z klimą wszystko ok. i utrzymuje zadaną temperaturę.Kao napisał(a):ja w BMW rownież caly czas na automacie ale w większości aut to AUTO mocno drażni bo jak startujesz to nawiew dmucha na maxa i to dłuższy czas a dopiero potem powoli zmniejsza tempo a jeszcze jak jest głośny nawiew to całkiem kaplica
Mało wydajna sprężarka i strasznie męczy się podczas chłodzenia nie raz już spotkałem się z tym w mniejszych autach.Kao napisał(a): W Ibizie kobity nie dało się na automacie funkcjonować