Pakowna benzyna z LPG

03 Paź 2017, 18:19

959rn napisał(a):A oglądaliście te bmki, ze tak gadacie? Nawet za 20-22mozna kupić ładnego golasa e90 w benzynie

pokaż przykładowe oferty z ciekawości bo nie wiem co jest ładnego w 316i z plastikową kierownicą

Jakbym to powiedział człowiekowi, który kupił bezwypadkowe 325i za 35tys. w dojczlandii, bo w PL nie było nic normalnego (szukał kilka miesięcy), a i tak musiał wpakować ponad 5tys. to by się pośmiał.
Polecam CI poobserwować stronkę Bimmer Check :ok:

P.S.
Z tego co obserwuję e90 słabo schodzą w AutoBawarii. Jedno 320d stało dłuuuugo, póki nie zeszli do cen allegrowych.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

03 Paź 2017, 18:54

Pokaże pokaże hehe. Ja tez nie wiem. Tak samo jak nie wiem co jest w is200, a jednak ktoś to kupuje. Bardziej mi chodzi o prosta budę w org lakierze, bo dla mnie samochód to musi być minimum segment e, a najlepiej f dlatego przymierzam się do sklasy hehe.

Wpakować 5k to nawet ty musiałeś w swoją forumowa perełkę. Kazdy używany samochod to studnia bez dna.
Jeżeli ab wystawia ładne 535d za 35k to ile ma kosztować 520i albo 520d? Max maxow 25tysiecy.
959rn
Początkujący

Auto: Dieselek

03 Paź 2017, 19:16

959rn napisał(a):Wpakować 5k to nawet ty musiałeś w swoją forumowa perełkę. Kazdy używany samochod to studnia bez dna.

tylko ja nie miałem na myśli przesadzonego serwisu eksploatacyjnego (jak to u mnie jest) tylko aby było sprawne

520i u nas w firmie rok temu było na sprzedaż za 25tys., a po przejażdżce f10 520d nie mam zielonego pojęcia czym ludzie definiują słowo "jakość" w tych autach... zamszykiem w kieszeni drzwi? :o

P.S.
Ja nigdy się nie podejmuję wycen aut ale wiem, że nikt nie oddaje dobrego auta za pół darmo.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

03 Paź 2017, 20:03

dzida karmisz trola :)

p.s.

Lexa V8 sprzedałem zajęło mi to 2dni a kupił Pan od taniego BMW :ok:
Dosyć oryginalnie finalizowaliśmy transakcje bo był test ... porównawczy z innym autem ... z tyłu miał literkę M :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

03 Paź 2017, 20:47

Dla mnie teoretyk też jest poniekąd autorytetem, bo może nie ma danego samochodu, ale jeżeli ma stosowną wiedzę, lub zna kogoś kto posiada auto którego szukam i może go wypytać o to i tamto, to też jest pomocny :)
Wpisałem w wyszukiwarki " sedan, kombi, suv " " benzyna, benzyna z lpg " i stosowną cenę i w obrębie Dolnego Śląska pomijając handlarzy nie ma absolutnie nic godnego zainteresowania :(
bryloq
Nowicjusz

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 08 10 2003
Auto: Nie mam

03 Paź 2017, 22:38

959rn napisał(a):Autobawaria zaraz będzie miała wystawione 535d z wypasem i pewnie z org przebiegiem za 35k.
a ja znam pana, który posiada na sprzedaż bardzo ładne e61 530d XDrive w manualu, lakier full ori, czarna skóra, przebieg lekko ponad 200k (podobno prawdziwy :mrgreen: z 2009 za 52k.

Można? Można :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda w zimowej aurze - opady śniegu i przymrozki, mgła
    Gdy występują opady śniegu i przymrozki, przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Oczyszczanie auta ze śniegu i lodu czy regularna ...
    Toyota S-FR Racing Concept
    Rok po premierze S-FR Toyota pokazała na Tokyo Auto Salon 2016 jego wyczynową wersję – S-FR Racing Concept. Model powstał w japońskim studiu Toyota Gazoo Racing, które opracowało do niego bogaty pakiet aerodynamiczny, ...

04 Paź 2017, 16:10

szybki napisał(a):dzida karmisz trola

czekam aż pokaże "okazje", bo tylko gada co to nie on ;)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

07 Paź 2017, 11:34

Panowie nie wiem co robić. Nie ma absolutnie żadnego ciekawego egzemplarza. Wszystkie od handlarzy ( odpada ), albo zruchane tak, że na szrot się nadają.
Mniejszy problem bym miał, gdybym szukał do 15 tys. Wtedy człowiek wie, że nie może na nic ciekawego liczyć i wybiera w tym co musi. Myślałem, że jak mam prawie 2 x tyle to sytuacja ulegnie diametralnej zmianie.
Za to diesli jest multum. Oczywiście większość to Audi, BMW i Pasaty. Diesel nie jest złym rozwiązaniem, kiedy jeszcze do maja/czerwca śmigamy po autostradach. Gorzej jak zjedziemy do miasta już na stałe.
Ktoś tu ostatnio chwalił się na forum, że w swoim dieslu wymienił tylko wtryski i całość "tylko " niecałe 3 tys. Nie chcę się bawić w takie " tylko " naprawy.
bryloq
Nowicjusz

07 Paź 2017, 15:21

bryloq napisał(a):Myślałem, że jak mam prawie 2 x tyle to sytuacja ulegnie diametralnej zmianie

nigdy tak nie ma, bo apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Przyjmij pewną zasadę. Mając dany budżet szukaj aut, które da się kupić w dobrym stanie za ok. 70-80% tego co posiadasz.
Dla przykładu masz 30tys. to szukaj aut, które da się kupić za 20-25tys. w bardzo dobrym stanie.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

08 Paź 2017, 16:05

A jak wygląda sytuacja z Laguną? Lub z C5? Myślę, że na Lagunę budżet dobry. Kwestia tylko utraty wartości. 2.0 z LPG po 2 latach ( bo tak liczę, że max będę nią jeździł ) dużo straci?
bryloq
Nowicjusz

08 Paź 2017, 17:37

2.0 to niekoniecznie dobry wybór jeśli chodzi o lpg. Trzeba szukać 2.0T a te w dobrym stanie sprzedają się prawie od ręki
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

08 Paź 2017, 18:13

Naprawdę? Czyli nie ma się czego bać?
Pytam, bo nie chcę zostać z wyzwaniem odsprzedaży, jak w przypadku Saaba 9-3 :)

A ile by kosztowało założenie LPG?
bryloq
Nowicjusz

10 Paź 2017, 20:15

Tak sobie czytam co piszecie - może powinienem poszukać E46 z LPG. Tłumy specjalistów, pełno podstron odpowiedzi.

Stanęło na Accordzie ( za cholerę nie mogę znaleźć ciekawego egzemplarza ) i Lagunie ( podobnie jak powyżej ).
Czyli, reasumując, czas chyba myśleć o dieslu :(
bryloq
Nowicjusz

15 Paź 2017, 16:55

A czy dobrym wyborem by było :
Volvo S 60 po lifcie lub S 80
Oraz odbiegając od tych sylwetek :
Honda Insight? ( Żonie się mega podoba )
bryloq
Nowicjusz

15 Paź 2017, 18:05

bryloq napisał(a):Czyli, reasumując, czas chyba myśleć o dieslu

Teraz tak. Ale za rok już nie będzie ci przydatny, a nawet kłopotliwy.
A tak z ciekawości - dlaczego uważasz, że Peugeot 407 nie jest udanym autkiem? Ja uważam całkiem odwrotnie - z zewnątrz fajne, a w środku to samo. Trzeba tylko szukać odpowiedniego wyposażenia i silnika. Minimum 1,8, aczkolwiek jakbyś miał okazję na 2,0 ty tym bardziej.
Instalacja LPG do autek, które wymieniasz to minimum 2,5 do 3 tyś max. Zaleznie od regionu.
Laguna i Accord, tak jak sam piszesz i zauważyłeś, nic ciekawego nie znajdziesz.
Ale za to Meganka III - większa szansa.
Jest jedno ale - mając taki budżet i takie wymagania, to niestety musisz zejść z jednej rzeczy - utraty na wartości. Jedyne rozwiązanie, to poszukać auta, któe ci sie podoba i z szukać w twoim budżecie minimalny rocznik. W przeciwnym razie będziesz tu pisał jeszcze długo :wink:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000