Pakowny Samochód do 10k

07 Cze 2019, 17:01

No a VW Sharan, czy jemu podobne mają sens? Czytałem że zmorą tych aut była tylna belka zawieszenia.

Ford Focus albo Mondeo w kombi?
Peugeot 807? Czy te auta są dostepne w tych pieniądzach jakimi dysponuje?

Naprawdę wybór jest ogromnie ograniczony. Czy warto zainteresować się pojazdem sprowadzonym do Polski przez handlarzy?

Chciałem kupić samochód który w Polsce już miał właściciela, aczkolwiek wśród tego czego szukam, ciężko cokolwiek znaleźć.
Samochodów z komisów się boję, a znów co do tych które są sprowadzane a ja miałbym dokonać pierwszej rejestracji - nie do końca ufam. Skoro handlarz sprowadza zafirę i sprzedaje w super idealnym stanie za 8000 zł, no to ile ona musiała kosztować za granicą, żeby i on na tym zarobił?

Oglądałem jedną Zafirę, aczkolwiek występuje w niej taki problem że coś wibruje/tłucze podczas jazdy i zmiany biegów. Wibracje dochodzą z podłogi, za fotelem kierowcy i na całej kanapie tylnej. Nie mam pojęcia co to może być. Auto do tego ma rysy na zderzakach, i rozrząd do roboty na dzień dobry. Gość woła sobie 8,5 tysiąca. Rok 2004, silnik 1.6, sprowadzony z Włoch rok temu, przebieg 165 tysięcy, udokumentowany jakąś naklejką w drzwiach, z datą 2013 (130 tysięcy) z jakąś Włoską pieczątką. Czyli w sumie nijak :D
BrakemySilent
Nowicjusz

07 Cze 2019, 19:26

BrakemySilent napisał(a):Ford Focus albo Mondeo w kombi?
Peugeot 807?
co ma Focus do 807? Za bardzo skaczesz po segmentach, przez co ciężko Cię zrozumieć.

Bo niby mieścicie się do Astry kombi, ale na tapecie jest 807, czyli spory van. Focus jest dość ciasny, bagażnik też nie powala, więc raczej bym sobie odpuścił.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

07 Cze 2019, 19:45

Szukam czegoś z dużym bagażnikiem w cenie do 10. Może być van, może być kombi. Zapas miejsca mile widziany :) Głównym punktem zaczepienia jest zafira
BrakemySilent
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największa na świecie "Kula zorba" z samochodem w środku
    Największa na świecie "Kula zorba" z samochodem w środku Nissan zbudował największą na świecie kulę zorba, która w swoim wnętrzu chroni naturalnej wielkości Nissana Note. Ogromna, wypełniona powietrzem kula o średnicy ...
    BMW 1 Coupe oraz BMW 1 Convertible Limited Edition Lifestyle
    Nowy pakiet wyposażeniowy Limited Edition Lifestyle świeci jeszcze jaśniejszym światłem dzięki walorom estetycznym BMW 1 Coupe i BMW 1 Convertible. Wchodzące w skład pakietu ekskluzywne dodatki wysokiej jakości zostały szczególnie ...