REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
- cieszę się że termostat jest sprawny, ale poradz jak usprawnić nagrzewnicę - od czego zacząć?. Nagrzewnica dmucha tylko letnie powietrze - jakby była zapchana czy też zamknięta - jak to sprawdzić.radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
- Po 3 dniach znalazłem wreszcie - niesprawny 3 potencjometr /prawy/ na tunelu środkowym sterujący otwieraniem i zamykaniem ciepła z nagrzewnicy -a dokładnie niesprawny silniczek który powinien sterować nagrzewnicą. Mam pytanie do kolegów - gdzie dostanę /kupię/ taki silniczek i czy trudno go założyć?.radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
- DZIĘKUJĘ wszystkim którzy mi doradzali i podpowiadali - dziękuję bardzo - jesteście wspaniali i znacie swoje auta.radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
stanisław tołłoczko napisał(a):- po 3 dniach znalazłem -to niesprawny 3 przełącznik/potencjometr/ na panelu środkowym odpowiedzialny za otwieranie i zamykanie nagrzewnicy, a dokładnie niesprawny /zepsuty/ silniczek połączony z tym potencjometrem lub połączenie z nagrzewnicą /jeszcze nie rozebrałem wszystkiego/. I tak wyjaśniły się zaparowania szyb. Martwie się teraz czy dostanę taki silniczek i czy będzie go trudno wymontować i zamontowac. Proszę o pomoc - doradztwo w tym względzie. - DZIĘKUJĘ wszystkim którzy mi doradzali i podpowiadali - dziękuję bardzo - jesteście wspaniali i znacie swoje auta.radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
- Po 3 dniach znalazłem powód parowania szyb - niesprawne pokrętło /potencjometr/ na panelu środkowym /trzecie pokrętło od kierowcy w prawo/ , które odpowiada za sterowanie otwarcia i zamknięcia nagrzewnicy/ciepła lub zimna/. Niesprawny był silniczek sterujący pracą nagrzewnicy ,który jest sterowany opisanym pokrętłem nr.3. Silniczek zatrzymałsi w takim położeniu , że nagrzewnica przepuszczała tylko niewielką ilość ciepła które nie mogło poradzić sobie z parowaniem szyb. stanisław.radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
- Po 3 dniach znalazłem nie sprawność która powodowała mocne zaparowanie szyb. Niesprawny okazał się trzeci od kierowcy przełącznik /potencjometr/ na panelu środkowym. Niesprawny silniczek odpowiedzialny za otwieranie i zamykanie nagrzewnicy a sterowany przez 3- pokrętło które uruchomiało - cieło-zimno. Silniczek zatrzymał się w takim miejscu, że nagrzewnica dawała minimalną ilośc ciepła która niedawała sobie rady z zaparowanymi szybami.stanisław.radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
- kto podpowie jak dobrać się do nagrzewnicy, jak rozebrać panel środkowy aby nie połamać plastyków ,na co zwrócić uwagę gdy przedrzemy się do środka.radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
- MASZ RACJĘ JUŻ TO DOŚWIADCZYŁEM -.radek5277 napisał(a):PO ZDEMONTOWANIU PANELU śRODKOWEGO NIC CIEKAWEGO NIE ZOBACZYSZ
- Termostat trzyma a temperatura dmuchanego powietrza na szybę jest niska - tylko letnia przy nagrzanym silniku i pokrętłach na MAXA. PROSZE O PORADĘ.stanisław tołłoczko napisał(a):radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
stanisław tołłoczko napisał(a):radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
- Po 3 dniach znalazłem nie sprawność która powodowała mocne zaparowanie szyb. Niesprawna nagrzewnica która daje za mało ciepła.stanisław tołłoczko napisał(a):radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /