PAROWANIE SZYB W Land-roverze -FREELANDER.

02 Gru 2008, 20:21

radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
- cieszę się że termostat jest sprawny, ale poradz jak usprawnić nagrzewnicę - od czego zacząć?. Nagrzewnica dmucha tylko letnie powietrze - jakby była zapchana czy też zamknięta - jak to sprawdzić.
stanisław tołłoczko
Początkujący

Miejscowość: pomorze

02 Gru 2008, 23:09

na czym masz dużą różnicę temperatury? na wężach centralki? opisz dokładniej
fredas
Początkujący

02 Gru 2008, 23:18

Masz zatkaną chłodnicę nagrzewnicy
fredas
Początkujący

03 Gru 2008, 05:41

- Po 3 dniach znalazłem wreszcie - niesprawny 3 potencjometr /prawy/ na tunelu środkowym sterujący otwieraniem i zamykaniem ciepła z nagrzewnicy -a dokładnie niesprawny silniczek który powinien sterować nagrzewnicą. Mam pytanie do kolegów - gdzie dostanę /kupię/ taki silniczek i czy trudno go założyć?.
stanisław tołłoczko
Początkujący

03 Gru 2008, 05:55

- DZIĘKUJĘ wszystkim którzy mi doradzali i podpowiadali - dziękuję bardzo - jesteście wspaniali i znacie swoje auta.
stanisław tołłoczko
Początkujący

03 Gru 2008, 06:18

stanisław tołłoczko napisał(a):
- po 3 dniach znalazłem -to niesprawny 3 przełącznik/potencjometr/ na panelu środkowym odpowiedzialny za otwieranie i zamykanie nagrzewnicy, a dokładnie niesprawny /zepsuty/ silniczek połączony z tym potencjometrem lub połączenie z nagrzewnicą /jeszcze nie rozebrałem wszystkiego/. I tak wyjaśniły się zaparowania szyb. Martwie się teraz czy dostanę taki silniczek i czy będzie go trudno wymontować i zamontowac. Proszę o pomoc - doradztwo w tym względzie. - DZIĘKUJĘ wszystkim którzy mi doradzali i podpowiadali - dziękuję bardzo - jesteście wspaniali i znacie swoje auta.
stanisław tołłoczko
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Felgi samochodowe - rozstaw i ilość śrub
    Przedstawiamy dwa parametry montażowe felg samochodowych (średnicę śrub i ich ilość) zarówno stalowych jak i aluminiowych. Są one na tyle ważne, że oba te parametry muszą być dokładnie takie same jak zalecił producent ...

03 Gru 2008, 12:39

- Po 3 dniach znalazłem powód parowania szyb - niesprawne pokrętło /potencjometr/ na panelu środkowym /trzecie pokrętło od kierowcy w prawo/ , które odpowiada za sterowanie otwarcia i zamknięcia nagrzewnicy/ciepła lub zimna/. Niesprawny był silniczek sterujący pracą nagrzewnicy ,który jest sterowany opisanym pokrętłem nr.3. Silniczek zatrzymałsi w takim położeniu , że nagrzewnica przepuszczała tylko niewielką ilość ciepła które nie mogło poradzić sobie z parowaniem szyb. stanisław.
stanisław tołłoczko
Początkujący

03 Gru 2008, 13:00

- Po 3 dniach znalazłem nie sprawność która powodowała mocne zaparowanie szyb. Niesprawny okazał się trzeci od kierowcy przełącznik /potencjometr/ na panelu środkowym. Niesprawny silniczek odpowiedzialny za otwieranie i zamykanie nagrzewnicy a sterowany przez 3- pokrętło które uruchomiało - cieło-zimno. Silniczek zatrzymał się w takim miejscu, że nagrzewnica dawała minimalną ilośc ciepła która niedawała sobie rady z zaparowanymi szybami.stanisław.
stanisław tołłoczko
Początkujący

03 Gru 2008, 18:39

- kto podpowie jak dobrać się do nagrzewnicy, jak rozebrać panel środkowy aby nie połamać plastyków ,na co zwrócić uwagę gdy przedrzemy się do środka.
stanisław tołłoczko
Początkujący

03 Gru 2008, 18:43

PO ZDEMONTOWANIU PANELU śRODKOWEGO NIC CIEKAWEGO NIE ZOBACZYSZ
radek5277
Początkujący

04 Gru 2008, 10:16

Już sprawdziłem parowanie szyb powstało w wyniku niskiej temperatury powietrza wytwarzanego przez nagrzewnicę problem pozostaje jak naprawić nagrzewnicę lub w jaki sposób zmusić ją do wydajniejszej pracy - nagrzania powierza w tej chwili po ustawieniu przełączników na MAXA dmucha tylko letnie nawet nie ciepłe powietrze. proszę o poradę.
stanisław tołłoczko
Początkujący

04 Gru 2008, 10:20

radek5277 napisał(a):PO ZDEMONTOWANIU PANELU śRODKOWEGO NIC CIEKAWEGO NIE ZOBACZYSZ
- MASZ RACJĘ JUŻ TO DOŚWIADCZYŁEM -.
stanisław tołłoczko
Początkujący

04 Gru 2008, 10:26

- Termostat trzyma a temperatura dmuchanego powietrza na szybę jest niska - tylko letnia przy nagrzanym silniku i pokrętłach na MAXA. PROSZE O PORADĘ.
stanisław tołłoczko
Początkujący

04 Gru 2008, 10:29

stanisław tołłoczko
Początkujący

04 Gru 2008, 10:33

- Po 3 dniach znalazłem nie sprawność która powodowała mocne zaparowanie szyb. Niesprawna nagrzewnica która daje za mało ciepła.
stanisław tołłoczko
Początkujący