PAROWANIE SZYB W Land-roverze -FREELANDER.

04 Gru 2008, 10:38

stanisław tołłoczko
Początkujący

Miejscowość: pomorze

04 Gru 2008, 10:44

radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
- dziękuję ale temperatura dmuchanego powietrza na szyby dalej niska - CO ROBIĆ.
stanisław tołłoczko
Początkujący

04 Gru 2008, 10:50

[quote="stanisław tołłoczko"][/quote] - chyba będe płukał cały układ chłodzący doradzają mi aby to zrobić środkim Calgon -do pralek tylko niewiem jakie stężenie.
stanisław tołłoczko
Początkujący

04 Gru 2008, 10:59

stanisław tołłoczko napisał(a):
fredas napisał(a):1. zdejm podszybie plastikowe z prawej strony i zobacz czy jest wyciety otwór doprowadzajacy powietrze do nagrzewnicy(min15cm kwadratowych) i dorobiony tunel doprowadzający powietrze do nagrzewnicy (ta część z klimatyzacją .Czy prawidłowo jest przerobiona ta część nagrzewnicy? 2.sprawdz czy otwiera silnik przepustnicę w części nagrzewnicy tam gdzie chłodnica klimatyzacji 3.jeżeli nadmuch na szybę jest słaby spróbuj przełożyć odwrotnie kostkę silnika dmuchawy(znajduje się nad pedałem gazu) zamieniając bieguny 4.jeśli tonie pomoże należy wymienic całą turbinę z ąngielskiej na LHD można zastosować turbinę po przeróbce od golfa III (super dmucha) 5,przyczyną parowania może być nieszczelność w chłodnicy nagrzewnicy wody
- dzięki biorę się do roboty- najbardziej prawdopodobne to punkt -2 nie wiem gdzie to jest -podpowiedz.
stanisław tołłoczko
Początkujący

04 Gru 2008, 20:50

- JUTRO UMÓWIŁEM SIĘ NA PŁUKANIE CAŁEGO UKŁADU CHŁODZENIA PODOBNO MA BYĆ ZROBIONY PROFESJONALNIE POD CIŚNIENIEM - DAM ZNAĆ.
stanisław tołłoczko
Początkujący

04 Gru 2008, 21:30

stanisław tołłoczko napisał(a):- JUTRO UMÓWIŁEM SIĘ NA PŁUKANIE CAŁEGO UKŁADU CHŁODZENIA PODOBNO MA BYĆ ZROBIONY PROFESJONALNIE POD CIŚNIENIEM - DAM ZNAĆ.

Daj znać ile zapłaciłeś i czy coś pomogło
Freelander 2.0TD
SIVON
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

King of Europe Drift 2012 Poznań / relacja
    W dniach 20 – 22 kwietnia na najbardziej prestiżowym obiekcie wyścigowym w Polsce, czyli na torze "Poznań" odbyła się jedna z najważniejszych imprez driftingowych w całej Europie, a więc inauguracyjna runda King of ...
    Łańcuchowe rozrządy nie są bezobsługowe
    Jeśli nie chcesz mieć problemu z łańcuchowym napędem rozrządu, powinieneś nauczyć się dbać o nowoczesny silnik. Myślisz, że skoro kupiłeś nowy lub kilkuletni samochód, to nie musisz nawet zaglądać pod maskę pomiędzy ...

04 Gru 2008, 21:40

- zagadka dla wszystkich nad lewą stopą pasażera w moim Freelanderze wisi na przewodzie elektrycznym POTENCJOMETR -kto pomorze mi rozwiązać zagadkę do czego jst przeznaczony i jakie spełnia zadanie?. PROSZĘ O POMOC.
stanisław tołłoczko
Początkujący

05 Gru 2008, 15:24

SIVON napisał(a):
stanisław tołłoczko napisał(a):- JUTRO UMÓWIŁEM SIĘ NA PŁUKANIE CAŁEGO UKŁADU CHŁODZENIA PODOBNO MA BYĆ ZROBIONY PROFESJONALNIE POD CIŚNIENIEM - DAM ZNAĆ.

Daj znać ile zapłaciłeś i czy coś pomogło
- płukanie sporo pomogło wypłynęła przede wszystkim rdza -dużo rdzy,zrobiło się cieplej w kabinie. mechanik odradził stosowania preparatów czyszczących/że niszczą i może cieknąć/. Na wiosnę zmienię płyn na wodę i dodam CALGON -do pralek -ŁAGODNY ŚRODEK dla otoczenia przeciw kamieniowi i tak z 2x przez lato -a teraz wytrzymam łagodną zimę. Płukanie kosztowało - 40zł.
stanisław tołłoczko
Początkujący

08 Gru 2008, 16:31

- DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM KOLEGOM - KONIEC.
stanisław tołłoczko
Początkujący

09 Gru 2008, 16:52

- za parowanie szyb , winę ponosiła zapchana /za bita/ nagrzewnica krórą trzeba było przepłukać. DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM - KONIEC.
stanisław tołłoczko
Początkujący

26 Gru 2009, 10:27

w moim Ferdku wprawdzie leci ciepłe powitrze ale dmucha jabyb chciało a nie mogło .
Jest to przekąłdaka , moze ktos mi wytłumaczy co z tym zrobic , co wymienic i na co zwrócic uwage .
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź