REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
- dziękuję ale temperatura dmuchanego powietrza na szyby dalej niska - CO ROBIĆ.radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
stanisław tołłoczko napisał(a):- dzięki biorę się do roboty- najbardziej prawdopodobne to punkt -2 nie wiem gdzie to jest -podpowiedz.fredas napisał(a):1. zdejm podszybie plastikowe z prawej strony i zobacz czy jest wyciety otwór doprowadzajacy powietrze do nagrzewnicy(min15cm kwadratowych) i dorobiony tunel doprowadzający powietrze do nagrzewnicy (ta część z klimatyzacją .Czy prawidłowo jest przerobiona ta część nagrzewnicy? 2.sprawdz czy otwiera silnik przepustnicę w części nagrzewnicy tam gdzie chłodnica klimatyzacji 3.jeżeli nadmuch na szybę jest słaby spróbuj przełożyć odwrotnie kostkę silnika dmuchawy(znajduje się nad pedałem gazu) zamieniając bieguny 4.jeśli tonie pomoże należy wymienic całą turbinę z ąngielskiej na LHD można zastosować turbinę po przeróbce od golfa III (super dmucha) 5,przyczyną parowania może być nieszczelność w chłodnicy nagrzewnicy wody
- JUTRO UMÓWIŁEM SIĘ NA PŁUKANIE CAŁEGO UKŁADU CHŁODZENIA PODOBNO MA BYĆ ZROBIONY PROFESJONALNIE POD CIŚNIENIEM - DAM ZNAĆ.radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
- zagadka dla wszystkich nad lewą stopą pasażera w moim Freelanderze wisi na przewodzie elektrycznym POTENCJOMETR -kto pomorze mi rozwiązać zagadkę do czego jst przeznaczony i jakie spełnia zadanie?. PROSZĘ O POMOC.radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
- płukanie sporo pomogło wypłynęła przede wszystkim rdza -dużo rdzy,zrobiło się cieplej w kabinie. mechanik odradził stosowania preparatów czyszczących/że niszczą i może cieknąć/. Na wiosnę zmienię płyn na wodę i dodam CALGON -do pralek -ŁAGODNY ŚRODEK dla otoczenia przeciw kamieniowi i tak z 2x przez lato -a teraz wytrzymam łagodną zimę. Płukanie kosztowało - 40zł.SIVON napisał(a):stanisław tołłoczko napisał(a):- JUTRO UMÓWIŁEM SIĘ NA PŁUKANIE CAŁEGO UKŁADU CHŁODZENIA PODOBNO MA BYĆ ZROBIONY PROFESJONALNIE POD CIŚNIENIEM - DAM ZNAĆ.
Daj znać ile zapłaciłeś i czy coś pomogło
- DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM KOLEGOM - KONIEC.radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /
- za parowanie szyb , winę ponosiła zapchana /za bita/ nagrzewnica krórą trzeba było przepłukać. DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM - KONIEC.radek5277 napisał(a):to oznacza ,że termostat ci trzyma / tzn jest dobry /